Evro licenca za “Radnički”

NIŠ

„Fudbalski klub Radnički Niš je gradski klub i stoga smo izuzetno zabrinuti zbog najnovijih dešavanja u vezi sa dobijanjem evro licence. Kao Grad uvek smo se trudili da pomognemo FK Radnički da prevaziđe finansijske probleme koje je imao u prethodnom periodu kako bi nesmetano mogao da se takmiči u domaćoj fudbalskoj ligi i kako bi poštovao sve zakone naše države. Iz tog razloga brine nas činjenica da pojedini fudbalski klubovi, koji su dugogodišnji rekorderi u dugovanjima i čiji su računi godinama u blokadi, sada bukvalno „preko noći“ pronalaze novac i deblokiraju račun. Smatramo da ne bi bilo dobro da se ignorišu zakoni naše Republike i da je potrebno da se pravila poštuju u kontinuitetu, a ne samo onda kada pojedincima to odgovara. Fudbal nije samo igra na terenu već i rezultat domaćinskog poslovanja klubova i ispunjavanje zakonom predviđenih obaveza.

Kao Grad zabrinuti smo razvojem situacije i mogućnošću da licenca pripadne klubu koji godinama radi „na crno“. Ukoliko se to zaista bude dogodilo, definitivno će se nagraditi nepoštovanje države i njenih zakona. Podaci kojima raspoležemo govore da je niški Fudbalski klub Radnički samo u poslednja dva meseca platio oko 9 miliona dinara na ime poreza Republici Srbiji, kao i 30 miliona dinara za zaostala dugovanja iz prošlosti.

Grad Niš nastaviće da podržava niški sport i sportiste i  iskreno se nadamo da će poštovanje zakona ove države biti nešto što je iznad svega“, navodi se u saopštenju člana Gradskog veća za sport Branislava Kačara.

Област са прилозима

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare