EULEKS POKLONIO POLICIJI KOSOVA 37 VOZILA

 

PRIŠTINA-MITROVICA

 

EULEKS je danas predao 37 vozila i 37 krovnih nosača vozila trima jedinicama Policije Kosova  (PK).

Donacije su uručene Policiji Kosova na jugu, Regionalnoj upravi policije za sever i Jedinici Policije Kosova za istragu ratnih zločina.

EULEKS vozila 2 EULEKS vozila  1

Ceremonije uručivanja vozila i ostale opreme Policiji Kosova održane su na dve različite lokacije, u EULEX odeljenju za transport u Prištini i u EULEX Logističkoj bazi u Mitrovici.

 

Vršilac dužnosti šefa misije EULEX, Joelle Vachter i generalni direktor Policije Kosova, Špend Madžuni prisustvovali su glavnoj ceremoniji donacije održanoj u Prištini.

,,Zadovoljstvo mi je da danas ovde predam ova vozila Policiji Kosova,” rekla je Vachter i dodala ,,Tokom proteklih nekoliko godina, Policija Kosova je stalno napredovala i razvila se u jaku, sposobnu policiju koja je stekla poverenje građana Kosova. Ove donacije su samo jedan od načina da se pomogne kosovskim institucijama da ispune svoje dužnosti u pružanju usluga javne bezbednosti svom stanovništvu.

 

Generalni direktor Policije Kosova, Šhpend Madžuni zahvalio se EULEX-u na stalnoj podršci ne samo kroz nadgledanje, podučavanje i savetovanje, već i kroz razne logističke doprinose: ,,Ova vozila će pomoći PK da poboljša uslove za vladavinu reda i mira širom Kosova,” rekao je Madžuni.

 

Prema svom aktuelnom mandatu EULEX stalno ocenjuje potrebe kosovskih institucija vladavine prava i pruža im podršku ne samo kroz svoju funkciju nadgledanja, podučavanja i savetovanja, već i kroz donacije vozila i ostale opreme, u podršku inicijativama za razvoj kapaciteta i primenu najboljih praksi.

 

EULEX je u 12 navrata od januara 2015. godine poklonio ukupno 123 vozila i druge vrste opreme raznim institucijama vladavine prava, kao što su Carina Kosova, Korektivna služba,

Odeljenje za sudsku medicinu, Sudski savet Kosova, Finansijsko-obaveštajna jedinica, Poreska uprava i Tužilački savet Kosova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare