EU i Švajcarska finansiraju rekonstrukciju vodovoda u Ivanjici

IVANJICA

 

U Ivanjici su počeli radovi na rekonstrukciji dela magistralnog cevovoda na potezu Lučka Reka – Javor za koje su Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski PROGRES opredelile 100. 000 evra.

Radovi podrazumevaju zamenu azbestnih cevi u dužini od 1.130 metara čime će se rešiti najveći problem u snabdevanju vodom u Opštini Ivanjica jer će se modernizacijom starog vodovoda izgrađenog 1973. godine unaprediti kvalitet komunalnih usluga kao i života lokalnog stanovništva.

„Ovim projektom ćemo značajno smanjiti gubitke koje sada imamo na distributivnoj mreži, a stanovništvo će imati stabilno snabdevanje kvalitetnom vodom, dok tokom letnjih meseci više neće biti nestašice”, rekao je predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović. On je naglasio da će se rekonstrukcijom glavnog cevovoda sprečiti i pucanje cevi te će se u značajnoj meri smanjiti troškovi održavanja sistema.

Kako je predviđeno radovi bi trebalo da budu završeni u roku od tri meseca, a izvođač radova je građevinsko preduzeće „Granit plus” iz Sevojna koje je izabrano u postupku javne nabavke koji je raspisala opština Ivanjica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare