ETŠ „Nikola Tesla“ priznanje u okviru projekta „Digitalna škola – evropski pilot program“

NIŠ

Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“ Niš dobila je priznanje „Mentor škola“ kao jedna od najbolje ocenjenih škola u okviru projekta „Digitalna škola – evropski pilot program“. U Srbiji projekat realizuju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Centar za obrazovne tehnologije Zapadni Balkan. Prema rečima direktora škole Nebojše Sokolovića niška ETŠ „Nikola Tesla“ je jedna od 20 digitalnih škola u Srbiji i jedna od 100 u Evropi.                         

„Projekat je imao za cilj da formira model razvoja i priznavanja „digitalnih škola“ koji će poslužiti kao putokaz za uspešno razvijanje obrazovnih praksi u školama. U okviru projekta razvijen je okvir za dobijanje znaka „Digitalna škola“ kojim se meri nivo digitalne zrelosti u primeni informacijsko komunikacijskih tehnologija u školi“, kaže direktor ETŠ „Nikola Tesla“ Nebojša Sokolović.

                         U projektu učestvuju pet zemlje, Irska, Litvanija,Škotska, Slovenija i Srbija. 

                        „ Projekat se temelji na upotrebi SELFI instrumenta koji će obezbediti podršku pilot školama za samovrednovanje digitalne zrelosti škola. U osnovi  projekta  se  nalazi  razvoj Internet  platforme  koja  će omogućiti niz  resursa  i mogućnosti   za   škole   da   poboljšaju   svoj   digitalni kapacitet, kroz online obuke, ali i podrškom „uživo“ od strane Zavoda, resornog ministarstva i nevladinog sektora“, dodaje Sokolović.

                             Projekat će takođe omogućiti i povezivanje sa drugim evropskim školama radi deljenja iskustava  u profesionalnoj praksi oko digitalnog obrazovanja i pomoći školama da pronađu podršku unutar i izvan njihove zemlje radi unapređivanja znanja i digitalnih veština nastavnika i učenika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare