Epidemiološka situacija na području Pčinjskog okruga i dalje vanredna

VRANJE

Prema najnovijim zvaničnim podacima od 377 uzoraka iz Pčinjskog okruga, 87 je pozitivnih na korona virus.

U Vranju je registrovano 37 novih slučajeva infekcije, Bujanovcu 24, Vladičinom Hanu 11, Bosilegradu devet, Preševu pet, dok je u  Surdulici jedna osoba je novozaražena, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije u Vranju.

U Kovid ambulanti ATD, u ponedeljak, su obavljena 252 pregleda, od kojih je 89 bilo prvih. Uzorkovana je krv kod 121 pacijenta i sačinjeno 98 RTG pluća.

Urađeno je 97 antigenskih i osam PCR testova, koji su pokazali da su 32 pozitivna na korona virus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 11 pacijenata.

U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovano je 107 pacijenata. Njih  99 je pozitivno na kovid-19. Isto toliko pacijenata je sa upalom pluća.

Na kiseoniku je 75 pacijenata, što je nešto manje nego prethodnih dana. Na bolničko lečenje primljena su četiri pacijenta, otpušten 31, od toga jedan je transportovan za Kruševac.

U kovid bolnicama u Vranju ima 87 slobodnih postelja.

Epidemiološka situacija na području Pčinjskog okruga i dalje je vanredna, iako je znatno bolja u odnosu na prethodni mesec.

„Situacija je vanredna zbog svakodnevnih smrtnih ishoda, ali i  znatnog broja hospitalizovanih pacijenata u kovid bolnicama“, kažu u Zavodu za javno zdravlje u Vranju.

Zabrinjava to što je poslednjih dana registoravano oboljevanje među najmlađom populacijom i u uzrastu do jedne godine života, mada i dalje dominira oboljevanje među radno aktivnim stanovništvom, ističu epidemiolozi.

Da bi što pre izašli iz ove situacije, poruka lekara je da se što pre shvati da je jedini i najbolji način da se dobije bitka sa pandemijom upravo vakcinacija.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare