Enver Idrizi: Nisam tražio podizanje spomenika Skenderbegu u Nišu i Preševu

PREŠEVO

Albanski šampion u karateu Enver Idrizi tvrdi da nikada nije davao izjavu kako želi da izgradi spomenik Skernderbegu u Nišu i Preševu .

Posle objavljivanja tekstova u srpskim medijima pod naslovom “Albanski šampion, Enver Idrizi iz Ženeve želi da izgradi spomneik Skenderbegu u Nišu i Preševu” reagovao je sam Idrizi i demantovanjem ovih natpisa koje naziva špekulacijama protiv njega. 

Idrizi je za portal Blic Preševa rekao nikada nije dao takvu izjavu i da nije ni trenutak a nema ni potrebe za tako nečim.

Vest je prvobitno bila objavljena pod naslovom „Provokacija“ u srpskom izdanju Sputnjika koji je pisao da se Idrizi zalaže za finansiranje izgradnje nekoliko spomenika nacionalnom heroju Skenderbegu u gradovima Preševske doline, ali i u Nišu. 

Idrizi je rekao da je bio u Ženevi, da je učestvovao u manifestaciji i stavio buket cveća na bistu Skenderbeg ali da nikakve izjave novinarima nije davao.

” Reči citirane u medijima nisu moje reči, one su samo laži i klevete.  Karijeru sam postigao znojem i mogu to da kažem sa ponosom i ljudskom čistotom”, rekao je Idrizi . 

” Molim novinare srpskih medija da ne zloupotrebljavaju svoje ime, jer zbog klikova nije korektno koristiti ljude koji ceo život karijeru grade na ljudskim principima.  Mislim da bismo u ovom trenutku trebali graditi bolju budućnost stvaranjem međunacionalnih odnosa jednih sa drugima, paralelno s tim da se razvijamo u svim sferama života kao što su kultura, sport, ekonomija itd. A da ne dozvolimo da preovladava nacionalizam i međunacionalni bes”, rekao je Idrizi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare