Elena je najmlađi diplomirani student medicine sa prosekom 10

NIŠ

Elena Stanković je studije medicine na Medicinskom fakultetu u Nišu završila kao najbolji studen u generaciji sa prosekom 10, a sa 24 godine postala je i najmlađi diplomirani student medicine. Medicina za Elenu nije samo posao, to je i ljubav ali pre svega potpuna posvećenost u pomaganju drugima. I da se ponovo vrati koju godinu nazad ništa ne bi menjala i ponovo bi izabrala medicinu i fakultet u Nišu jer je ništa drugo „ne surećuje kao lekarski poziv“. Svesna je svega što je do sada uradila, ali je uspeh nije poneo jer, kako i sama kaže, svesna je odgovornosti pred kojim se nalazi a to je da istim tempom nastavi dalje da se usavršava.

                          „Medicina je nauka koja se uči celog života i čeka me još mnogo izazova. Svoje obrazovanje želim da nastavim i na doktorskim studijama, a zatim i na specijalizaciji. Volela bi da se bavim internom medicinom ili internističkom onkologijom. Važno je dati svoj doprinos medicini, a samim tim i društvu, zbog čega bi želela da nastavim da se bavim naukom, i time doprinesem poboljšanju lečenja i kvaliteta života teško obolelih“, kaže Elena.

                         Da je već zakoračila u svet nauke potvruje i više koaturskih radova. Učestvovala je i na samitu Otvoreni svet, pod potkroviteljstvom fondacije „Zajedno za mlade“ dr Danica Grujičić. Dobitnik je dva priznanja od strane Medicinskog fakulteta za najboljeg studenta 2018/19 i 2019/20 godine kao i dve stipendije Republike Srbije, stipendije za izuzetno nadarene studente ministarstva prosvete, i stipendije Fonda za mlade talente. Takođe, kao najbolji student medicine u Nišu, dobitnik je i stipendije Klinike za estetsku medicinu Rea Medika, profesorke dr Kristine Davidović.

                       „Naučnim radom sam počela da se bavim već na drugoj godini studija. Tada sam objavila svoj prbi naučni rad iz oblasti anatomija sa kojim učestvuje na Mini kongresu Medicinskog fakulteta, a zatim na Kongresu biomedicinskih nauka Srbije sa internacionalnim učšćem na Kopaoniku. Prošle i ove godine sam objavila naučne radove iz oblasti dermatologija-onkologija, pod nazivima “Dermoskopske karakteristike melanoma sa povrsinskim sirenjem” i “Kliničke i dermoskopske karakteristike Lentigo maligna”, najbraja Elena.

                      Dodaje da bi volela da provede neko vreme u inostranstvu na usavršavanju.

                    “Tokom studija nisam imala mnogo vremena za putovanja, ali ću zato iskoristiti naredne mesece da nadoknadim izgubljeno i uživam u prirodi i istoriji Evrope i sveta. Volela bi da par meseci provedem u nekoj stranoj državi na usavrsavanju, jer bi mi to omogućilo da upoznam kulturu i način življenja nekog drugog naroda. Smatram da su putovanja naša duhovna hrana, i da iskustvo i znanje koji se tako steknu ostaju za ceo život“, kaže Elena.

                    Elena govori engleski, francuski i španski jezik, a služi se i nemačkim jezikom. Kao student medicinskog fakutleta, od rpve godine studija član je Studentske unije Medicinskog fakulteta, kao i Studentskog parlamenta. Od 2020/21 godine bila je član odbora za zdravstvenu delatnost, a od 2022. godine član je odbora za naucčo istrazivački rad. Član je i nastavno naučnog veća fakulteta. Godine 2021. postaje podpredsednik Centra za naučno istrazivački rad studenata, a 2022. i predsednik iste organizacije. (kraj) VP/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
đorđe M.
đorđe M.
10 meseca pre

molim jugpres da piše, istraži o TC Sajmu, ko drži igraonicu, dva kafića…
zašto devojke vlasnik igraonice u potkrovlju drži devojke sa 10.000 dinara mesečno, dobro ste pročitali da, i 7 sati svakodnevnog rada!? Da bi ih naravno otpustio nakon toga, i tako u krug da mu radi svaka samo po 1 mesec za 90 evra. Dobro ste pročitali i ovo je info iz prve ruke. Ne prijavljene naravno. Uz to, unutra vlasnik ne želi da uključi klimu već je ubacio 2 ventilatora na struju koja su pokazivala temperaturu od čak 34 stepeni, i to kod ulaza a malo dalje je bilo i više, još deca treba da trče… umalo moje kolabiralo. Ono je za katanac. Reči nemam. Na stranu što je igraonica opustošena i sklonjeno i ono što je imalo pre 2 godine kad je bio drugi vlasnik. p. s. oba ne znam nit me zanima. Kod prvog je bila štroka a kod ovog i štroka i sve gorenavedeno.
bukvalno za tešku inspekciju.
Pozdrav