Ekonomsko osnaživanje interno raseljenih i povratnika

PRIŠTINA
Predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak u Vladi Kosova uručili su šest motokultivatora sa priključnim mašinama interno raseljenim licima u opštini Obilić, dva u Đakovici i tri u Klini.
U prethodnom periodu je Ministarstvo za zajednice i povratak ovim porodicama izgradilo kuće u sklopu projekta “Povratak i integracija na Kosovu”.
Porodica Velička Gašića iz Kline u svom vlasništvu poseduje više hektara poljoprivrednog zemljišta koje su obrađivali pre raseljeništva. Nakon povratka na svoje ognjište, porodica Gašić je živela od uzgoja i prodaje pšenice, kukuruza i povrća. Ova porodica više neće ionako teško zarađeni prihod trošiti na iznajmljivanje poljoprivredne mehanizacije jer su dobili ono što im je bilo najpotrebnije.
Bez ekonomske stabilnosti nema opstanka, a bez opstanka onih koji na Kosovu žive se obesmišljava i proces povratka, navode u Ministarstvu za zajednice i povratak u Vladi Kosova.

kažu da upravo zbog toga nastoje da na ovaj način podrže one koji svoju budućnost vide na Kosovu.
Ministarstvo za zajednice i povratak izražava i punu zahvalnost Kancelariji Evropske unije na Kosovu koja nas podržava u važnim projektimau i Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM) koja te projekte implementira.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x