Ekonomski fakultet u Nišu potpuno je spreman za letnji semestar

NIŠ

Onlajn nastava na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu nastavlja se 15.februara kada počinje drugi semester i nakon ispitnog roka, koji počinje 20.januara. Vreme koji studenti nisu proveli u slušaonicama rukovodstvo fakulteta je iskoristilo za renoviranje slušaonica i u potpunosti ih prilagodi nastavi na daljinu. 

  “Vremena su teška ali mi nismo stali sa nastavom. U dogovoru sa stručnim timom  saradnika i profesora, još na početku školske godine doneta je odluka da se sva nastava odvija onlin putem zoom aplikacije”, kaže dekan Ekonomskog fakulteta profesor dr Tadija Đukić.

                         Tu se nije stalo. Vrema kada je fakultet ostao prazan iskorišćeno je da se naprave vizualne promene i prostorije dobiju lepši izgled.

                         “Promenili smo sve što nije menjano najmanje 50 godinama.Učionice su dobile savremen izgled prilagođen vremenu i potrebama studenata. Slušaonice su adaptirane i u potpunosti prilagođene onlajn nastavi”, kaže dr Tadija Đukić.

                         Ovaj model nastave, za koji su se na Ekonomskom fakultetu odlučili, uspesno je realizovan u zimskom semestru, u kojem je jedina promena bila organizacija kolokvijuma, na samom fakultetu i uz poštovanje svih preporučenih mera koje podrazumevaju distancu od četiri metra za studente, kao i smenjivanje 10 studenata po satu.

                        “Ovaj način pokazao se kao adekvatan i dobar jer istovremeno štiti i studente i profesore. Za sada je plan da se tako i nastavi”, kaže dekan fakulteta dr Tadija Đukić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare