Ekonomski fakultet u Nišu obeležio 60 godina rada

NIŠ

 Ekonomski fakultet Univerziteta u Nišu obeležio je šest decenije rada.Tim povodom organizovana je svečana akademija uz poštovanje svih mera koje je naložio Krizni štab zbog epidemije koronavirusa, a goste je ovom prilikom, pored dekana fakulteta profesora dr Tadije Đukića pozdravio i rektor Univerziteta u Nišu profesor dr Dragan Antić koji je istako da je Ekonomski fakultet začetnik osnivanja Univerziteta u Nišu i kao takav ostao stub niške akademske zajednice. Dodao je da će i u novonastalim uslovima svi zajedno uspeti da održe kvalitet akademskog života, nastave, naučno –istraživačkog rada i svih vidova ostvarivanja delatnosti visokog obrazovanja.

            ‚‚Istinski verujem u to akademska zajednica ima snage da neprilike koje nastupe pretvori u  priliku da se postane bolji i snažniji. U konačnom, jedino  takvi potencijali pokreću napred‚‚- istako je rektor dr Dragan Antić.

              Dekan Ekonomskog fakulteta profesor dr Tadija Đukić je u svom obraćanju istako da je  fakultet spreman za svaki scenario rada  kao da je  i nastava u novoj akademskoj godini nesmetano počela onlaj putem aplikacije.

             ‚‚Ekonomski fakultet u Nišu slavi šest decenija postojanja, a jubilej je vredan svakog poštovanja. Zaogružili godišnjicu rada ove godine sa nekoliko divnih rezultata. Upisali smo 435  brucoša što je za današnje prilike veliki broj, a potom  smo akreditovali i dva studijska programa, na osnovnim i na master akademskim studijama. Ostaje nam još da akreditujemo doktorske akademske studije‚‚- kazao je dekan Đukić.

             On je dodao da fakultet sarađuje i sa Prirodno- matemtičkim fakultetom Univerziteta u Nišu.

               ‚‚Zajedno sa ovom fakultetom preko Univerziteta u Nišu akreditovali smo master  program 4.0 – inteligenta obrada podataka, spoj  informatike i ekonomije‚‚- naglasio je dekan dr Tadija Đikić.

              Na svečanosti su nagrađeni najbolji profesori čiji radni vek obuhvata  40, 20 i 10 godina radnog staža na fakultetu, a nagrađeni su i najbolji studenti osnovnih akademskih studenata.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare