Ekološki volonterski kamp na Hisaru

LESKOVAC

Udruženja „Tim 42“ i „Hisarski šampioni“ organizovali su u sklopu dvodnevnog volonterskog Ekološkog kampa akciju čišćenja i uređena na brdu Hisar i u parku Devet Jugovića.

Nemanja Kostić je, u ime udruženja „Hisarski šampioni“, rekao da je želja da se ovim projektom Leskovčanima ukaže koliko je ozelenjivanje i održavanje zelenih površina važno.

„Naše udruženje pokrenulo je volonterski kamp pod pokroviteljstvom udruženja „Tim 42“, a preko projekta „Šta nam teško“ koje finansira Ministarstvo omladine i sporta. Ovaj kamp ima za cilj uređenje brda Hisar i parka Devet Jugovića. Rekonstruisaćemo i ofarbati klupe, rekonstruisati plato kod repetitora na Hisaru, očistiti i urediti ove površine. U planu imamo i rekonstrukciju osmatračnice i nadamo se da ćemo ovim akcijama privući mlade da svoje slobodno vreme provedu napolju, u prirodi, umesto što su na telefonu.“

Vladimir Branković, zamenik sekretara skupštine Grada Leskovca, pohvalio je inicijativu, s obzirom da se radi o lokalitetima koji predstavljaju jedno od omiljenih mesta Leskovčana.

„U ovaj prostor i Grad Leskovac ulaže dosta sredstava, a ova akcija je još samo jedan dokaz da su i mladi Leskovčani zainteresovani za svoje okruženje i da su novac koji su dobili preko projekta „Šta nam teško“ uložili upravo u njegovo uređenje.“

Ovaj projekat podržan je sa 70.000 dinara, a program finasira Ministarstvo omladine i sporta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare