Ekološki ustanak o roku za Jadar i blokadama

BEOGRAD

Ekološki ustanak je krajem decembra dao rok Vladi Republike Srbije da do Božića, 7.januara, stavi na uvid sva dokumenta koja su u ime nas, građana Srbije, potpisana sa kompanijom Rio Tinto i njenim zavisnim privrednim društvima u Srbiji, saopšteno je danas.

” Taj rok ističe sutra u ponoć. Građani imaju zakonsko pravo da znaju šta njihovi predstavnici potpisuju i obećavaju u njihovo ime! Takođe, zahtevali smo poništavanje uredbe Vlade o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za projekat “Jadar” koji Rio Tintu omogućava dobijanje građevinske dozvole. Ne zanimaju nas više nikakva opravdanja i spinovi predstavnika režima. Projekat Jadar mora stati odmah.

Ukoliko predsednica Vlade, Ana Brnabić to ne uradi, sledeće subote će biti organizovane duže i brojnije blokade puta, ali se planira i dalja radikalizacija protesta.

Nakon sinoćnog koordinacionog sastanka sa 40 organizacija iz cele Srbije, odlučeno je da će ove subote, 8. januara, blokade i protesti biti organizovani u: Loznici, Preljini, Novom Sadu, Beogradu, Šapcu, Valjevu, Topola, Nova Varoši, kao na i još nekoliko lokacija o kojima ćemo blagovremeno obavestiti javnost, a Ekološki ustanak će biti na svim ovim lokacijama”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare