Ekološki ustanak: Nikada većih pritisaka na glasače, zastrašivanja i neregularnosti

VRANJE

Iz Ekološkog ustanka Vranje ističu da su izbori na lokalu bili ,,sve samo ne demokratski” i da nikada nije bio zabeleležen ovoliki pritisak na glasače, zastrašivanje, kupovina glasova, neregularnosti na biračkim mestima, ,,cirkulacija SNS vojnika na samim biračkim mestima”, fantomskih glasova, bugarskih vozova i da će Vranje dobiti  ,,novu – staru vlast”.

,,Da će izbori proći u ovakvoj atmosferi videlo se još prvog dana izborne tišine kada je SNS u centru grada izbacio štand uz glasnu muziku i deljenje stranačkog materijala, a da za kršenje izborne tišine još uvek nema epiloga. Popodne istog dana su u mesnoj zajednici Šaprance zloupotrebili i decu deljenjem novogodišnjih paketića čak šesnaest dana pre Nove godine, a samo dan pred izbore”, navodi se u saopštenju.

Iz Ekološkog ustanka ističu da na sve nepravilnosti koje su zabeležene snimcima ne reaguju institucije u Srbiji.

,,Snimci pokušaja linčovanja kandidata za odbornika u selu Pavlovac, svedočenje žene u Vranjskoj Banji da su Romi, ali i Srbi dobijali po 2.000 dinara za glas, prisustvo partijskih vojnika na biračkim mestima na kojima može boraviti samo izborna komisija i posmatrači. Naša koalicija će uložiti prigovore za sva biračka mesta na kojima su kontrolori uneli prigovore i na kojima nisu potpisali zapisnike. Da li će Gradska izborna komisija prihvati ili ne nije ni važno. Radimo to zbog ljudi koji su ostavili srce na biračkim mestima da sačuvaju svaki glas. Oni su heroji izbornog dana s obzirom na to da su se suočavali sa pretnjama, batinama i šamaranjem. Hvala im što su se borili za demokratiju”, stoji u saopštenju.

Iz Ekološkog ustanka dodaju da će zajednički nastaviti borbu u lokalnoj skupštini i boriti se za ovaj grad i ljude koji su im dali podršku, pa i za njihove glasače i za one koji su bili ucenjeni i uplašeni i ističu da će neki od prigovora stići i do Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju u Srbiji (OEBS).

,,Imajući u vidu sve uslove i sve resurse koje ste imali pre izbora, pomoć direktora JP i direktora državnih firmi u skupljanju kapilarnih glasova, ucena i pretnji, kupovini glasova unapred i na dan izbora, vaš izborni rezultat je veoma slab. U takvoj nedemokratskoj atmosferi i sa brojnim neregularnostima na koje institucije ne reaguju, izborni rezultat ostalih stranaka i koalicija je sjajan. Zbog toga čestitke svima koji su na ovim izborima učestvovali na fer i demokratski način”, navode.

Iz Ekološkog ustanka ističu da će imati jednog odbornika u lokalnoj skupštini.

,,Ono što možemo obećati je da će se taj jedan odbornik svim silama boriti za čist vazduh, vodu i zemlju, za poštovanje zakona i za opšte dobro građana Vranja. Sa radom krećemo odmah, nećemo čekati formiranje lokalne skupštine. Nastavićemo sa svojom akcijom čišćenja deponije na tvrđavi Markovo kale, jer vlast ne reaguje na prijave i zahteve”, stoji u saopštenju koje potpisuje predsednik Ekološkog ustanka Vranje Dragan Antić.

Iz Ekološkog ustanka zahvaljuju građanima koji su glasali za listu ,,Hrabro za Vranje”  i svima koji su glasali protiv ,,nakaradne vlasti koja nam je otela institucije i državu”.

403726134_7244854072211738_2262395199264938409_n.jpg
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare