Ekološki ustanak: Kako je posečeno drveće ispred Uslužnog centra voljom Dušana Aritonovića

VRANJE

Na osnovu zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja Ekološki ustanak Vranje je zatražio rešenje na osnovu kojeg je izdat nalog za seču drveća ispred Uslužnog centra.

U odgovoru koji smo dobili od Gradske uprave stoji da je načelnik GU Vranje Dušan Aritonović izdao nalog, izgleda usmeni, JKP “Komrad” da se drveće poseče. Zatražili smo odluku, rešenje, dokument na osnovu kojeg je izvršena seča ali taj dokument nismo dobili. Dobili smo jedno sumanuto obrazloženje u kome se navodi da je Dušan Aritonović odluku o seči doneo na osnovu procene nadležnih službi iz JKP “Komrad”. Dokument da su te iste nadležne službe došle do zaključka koji se navodi ne postoji. Ne postoji ni rešenje, odluka, nalog da se izvrši seča. Dakle ovo je odradjeno po želji i volji načelnika GU Dušana Aritonovića i to usmenim nalogom.

U obrazloženju stoji da je drveće staro i da je predstavljalo opasnost. Na osnovu onoga što smo mogli da vidimo, drveće nit je staro nit bolesnno. Potpuno zdrava stabla posečena. Drugi razlog koji se navodi je da se drveće ugiba pod naletom vetra. Zanimljivo obrazloženje, zamislite drveće se ugiba od vetra. Onda po ovome svo drveće u Vranju predstavlja opasnost, čak i ono u parku, možda da i to poseku?

Ka treći razlog navodi se da su nadležni organi utvrdili (koji organi ne znamo) da drveće smeta novopostavljenoj solarnoj elektrani na krovu i njenim kapacitetima proizvodnje električne energije. Sve stručnjak do stručnjaka u nadležnim organima ali nigde nemamo rešenje i obrazloženje nadležnih organa, niti koji stručnjaci čine taj nadležni organ.

Na kraju možemo zaključiti da drveće u gradu može da seče svako kome zasmeta bez ikakvog rešenja. Biće da je drveće smetalo za parkiranje besnih automobila gradskih funkcionera, saopštio je Ekološki ustanak Vranje. (kraj) Ekološki ustanak

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare