Edukativno – kreativna radionica sa decom i vaspitačem u Dnevnom boravku “Duga”

LESKOVAC

Povodom Medjunarodnog dana osoba sa invaliditetom, 3.decembra, danas je u Dnevnom boravku DUGA održana edukativno – kreativna radionica sa decom i vaspitaćem iz predškolske grupe pri Osnovnoj školi ,, Vasa Pelagić”.

Cilj radionice je bio da se deca predškolskog uzrasta upoznaju sa osobama sa invaliditetom, šta znače smetnje u razvoju, koje su mogućnosti i načini podrške osobama sa smetnjama u razvoju.
Zajedno su izradili, uz pomoć različitih likovnih tehnika, sliku koja simbolizuje zajedništvo i drugarstvo , bez obzira na razlike – drvo prijateljstva sa otiscima ruku koje ce podsećati na potrebu da razvijamo empatiju prema drugome.
Na kraju druženja, kroz pesmu i igru, razmenili su medjusobne poklone i reči podrške.
Ovogodišnji moto obeležavanja 3.decembra jeste ,, Osnaživanje osoba sa invaliditetom i obezbedjivanje uključenosti i jednakosti”.
“U Udruženju za pomoć MNRO Leskovac, mislimo da je jedan od najboljih načina da se obezbedi socijalna uključenost sistemski rad vaspitno obrazovnih činilaca na razvijanju normi i vrednosti tolerancije, razumevanja i podrške od najranijeg uzrasta”, kažu u ovom udruženju.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare