Edukativni materijal doniran Razvojnom savetovalištu Doma zdravlja

VRANJE

Neformalna grupa „Ženski solidarni front“, dobitnik priznanja „Pokretači promena”, odlučila je da nagradu od 500 dolara usmeri za kupovinu potrebnih sredstava za Razvojno savetovalište Doma zdravlja u Vranju, saopštio je Zdravstveni centar.

Razvojno savetovalište formirano je 1997. godine u Domu zdravlja Vranje kada je i počelo sa radom sa dva logopeda, jednim surdoaudiologom, specijalnim pedagogom, oligofrenologom, psihologom, socijalnim radnikom, medicinskom sestrom. U ovom savetovalištu trenutno je otvoreno 2.800 kartona.

Na osnovu njihovih potreba kupljen je potreban edukativni materijal.

„Vrlo često u svom radu imam dodira sa decom koja imaju smetnje u razvoju i stalno sam u komunikaciji sa stručnim timom Razvojnog savetovališta. Znam kolika je pažnja i izuzetna posvećenost pri radu potrebna ovoj deci, a ova donacija omogućuje da se deca stimulišu na kvalitetan način kako bi se uspešno prevazišle poteškoće u razvoju“, rekla je pomoćnica direktora Zdravstvenog centra Vranje, dr Nataša Stoiljković.

„Od samog osnivanja do danas, Razvojno savetovalište se nalazi na konstantnom putu usavršavanja“, istakla je prva šefica Razvojnog savetovališta, dr Jadranka Ajanović.

Podsećamo da je sredinom decembra 2021. nagradu u ime Ženskog solidarnog fronta primila Milica Anđelković Jovanović. Vranjankama je nagrada dodeljena u kategoriji „Pohod na aktivizam“ – uspešne inicijative neformalnih grupa za ogranizovanje Humanitarnog bala za prikupljanje sredstava za pomoć deci i porodicama koje su izgubile radno sposobnog člana usled pandemije kovida-19.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare