Edukacija o razminiranju u Bujanovcu

BUJANOVAC

Na teritoriji opštine Bujanovac do sada je od mina očišćen prostor od 2.153.807 m2, pri čemu je pronađeno i bezbedno uništeno 50 komada mina i 1.349 komada neeksplodiranih ubojitih sredstava.

Preostala površina zagađena minama iznosi oko 1.800.000 m2, navodi Centar za razminiranje.

Radi upoznavanja sa sumnjivim lokacijama o prisustvu neeksplodiranih ubojnih sredstva, rada ekipe na čišćenju terena , aktivnosti na uništavanju ovih sredstava i medicinsku pomoć povredjenima u organizaciji Centra za razminiranje Beograd i uz saglasnost rukovodstva Štaba za vanredne situacije opštine Bujanovac održana je edukaciju .

Na njoj su bili predstavnici lokalne samouprave, javnih preduzeća i ustanovama čiji je osnivač opština Bujanovac a predavanju su prisustvovali i predstavnici Crvenog krsta Bujanovac, Šumske sekcije, Veterinarske stanice Bujanovac, Lovačkog udruženja kao i predstavnici mesnih zajednica.


Nedavno je obavljeno uništavanje mina pronađenih  na Projektu za razminiranje dela trase dalekovoda 1140/2 TS Bujanovac – TS Berivojce.

Uz prisustvo predstavnika Centra za razminiranje dve protivpešadijske mine (jedna PMA-1 i jedna PMA-2)su uništili predstavnici Sektora za vanredne situacije.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x