“Džinsiju” džabe objekat i plac zbog 350 novih radnih mesta

LESKOVAC

Na današnjoj sednici Gradskog veća  usvojen je elaborat o opravdanosti davanja u zakup bez naknade objekta na prostoru nekadašnje ,Sintetike,, koji je u vlasništvu grada,  Privrednom društvu ,,Džinsi Srbija,,.

U obrazloženju je rečeno da će turski investitor na ovom prostoru opremiti svoj pogon za proizvodnju odeće.

Načelnik Gradske uprave Miloš Cvetanović  je rekao da “ovaj potez ima prvenstveno za cilj zapošljavanje 350 novih radnika”.

Ovaj objekat, I plac oko njega, se turskoj kompaniji daju na period od  dvadeset godina I jedanaest mesci , dodao je Cvetanović.

On je rekao i da uredba dozvoljava da visina državne pomoći može biti do pedeset posto u odnosu na ulaganje investitora I da će u ovom slučaju to biti  1.430.770 dinara .

Na dnevnom redu današnje sednice bilo je , prilikom zakazaivanja, petnaest tačaka a  članovi Gradskog veča usvojili su I dodatnih deset.

Danbas je, izmejdu ostalog, usvojen izveštaj o program razvoja grada za 2016. godinu, kao deo sveukupnom programa razvoja za period od 2015. do 2020. godine.

Usvojeni su I predlog odluke o izmeni Statute JP Dom Leskovac što će, zaključeno je, biti podstrek za unapredjenje rada ovog preduzeća.

Većnici su usvojili I čitav set odluka  koje za cilj imaju efikasniji rad  javo komunalnih preduzeća “ Komunalac”  i “Grdelica”.

Vezano za usluge ovih preduzeća usvojeni su cenovnici  za postavljanje horizontalne signalizacije i cvetnog materijala.

Usvojen je i predlog odluke o obrazovanju Komisije za izbor planova i projekata organizacija i udruženja po konkursima iz oblasti socijalne zaštite koji će se naredne godine sufinansirati iz budžeta grada.

Na ovoj sednici su usvojeni I predlozi o  imenovanju tela zaduženog za koordinaciju odgovornih subjekata u sprovodjenju aktivnosti iz Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP) grada Leskovca I predlozi za sastav komisije koja će raspisati I sprovesti konkurs za članove  tela koje će nadzirati sprovodjenje LAP-a .

 

Cvetanović najavio američku fabriku u Zelenoj zoni i 2.500 radnih mesta

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare