Dvesta radnika dobiće posao od zajedničke investicije „Simpa“ i makedonskog „Leova“

VRANJE

Kompanije „Simpo“ ad Vranje i „Leov“ iz Velesa u Severnoj Makedoniji sklopiće Predugovor o zajedničkom ulaganju. Odobrenje za sklapanje predugovora, po saopštenju Nadzornog odbora „Simpa“ doneta je na osnovu detaljno obrazloženog pisanog predloga generalnog direktora vranjske kompanije Slađana Disića. Ove dve firme osnovaće privredno društvo „Simpo – Leov“, sa sedištem u Vranju, a čija će osnovna delatnost biti proizvodnja električnih aparata, opreme i uređaja, a pre svega bafera i bojlera. „Simpo“ ulaže građevinski objekat sa pripadajućom infrastrukturom, a kompanija „Leov“ opremu i „know-how“, a ukupna investicije je oko 11 miliona evra. Biće uposleno 200 novih radnika, od čega sto u prvoj godini realizacije, a dodatnih sto u drugoj.

U saopštenju se kaže i da Nadzorni odbor „Simpa“ zahteva od Izvršnog odbora kompanije i da u potpunosti realizuje poslednju meru iz Unapred pripremljenog plana reorganizacije koji se odnosi na prodaju svih povezanih društava van osnovnog biznisa („Kondiva“, „Simpo Drvo“, „Simpo Vlasina“, „Simbi“ Crna Trava, „KCS“ Beograd i drugih), kao i nepokretnosti koje nisu u funkciji proizvodnje i prodaje nameštaja. Mera mora da se realizuje do izlaska „Simpa“ u prvoj polovini 2024. godine. Inače, Unapred pripremljeni plan reorganizacije je postao pravosnažan 21. februara 2019. godine, i radi se o sudskom rešenju, koje su u obavezi da sprovode svi organi i pojedinci u „Simpu“, bez obzira na dezinformacije koje se plasiraju u javnosti, takođe stoji u saopštenju. Nadzorni odbor daje punu podršku generalnom direktoru i menadžmentu „Simpo“ ad Vranje u daljem radu.

Inače, kompanija „Leov“ je jedan od najvećih proizvođača bojlera na Balkanu, a svoje proizvode izvozi u Austriju, Italiju, Grčku, Poljsku, Švedsku, Španiju, Portugaliju, Albaniju, Tursku, Maltu, Rumuniju, Mađarsku, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Kosovo i Metohiju, Gruziju i Saudijsku Arabiju. (kraj)IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare