Dvesta novih radnih mesta na Sajmu zapošljavanja

LESKOVAC

 

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) danas je  održan  drugi ovogodišnji Sajam zapošljavanja, na kome je učestvovalo 15 poslodavaca .

Uglavnom iz Jablaničkog okruga poslodavci su nudili poslove u oblasti  teksilstva, prehrambene i prerađivačke industrije, trgovine, elektroinudstrije i osiguranja.

Ukupno je ponuđeno oko 200 radnih mesta, čija se popuna očekuje u narednih šest meseci.

Sajam,  28. po redu, otvorio je  gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

„Kompanije poput „Jure“, „Džinsija“, „Falkea“, ponovo su na ovom sajmu u potrazi za novim radnicima i veliko je zadovoljstvo što ove firme konstanto uvećavaju broj zaposlenih. Doprinos smanjenju nezaposlenosti u Leskovcu daju domaći privrednici, i rezultati su vidljivi“, rekao je Cvetanović.

„Otvaranje novih radnih mesta biće perioritet lokalne samouprave. Strani investitori najavljuju nova zapošljavanja, što pokazuje da smo na dobrom putu da privučemo druge investitore i dodatno ojačamo privredni ambijent u našem gradu. Nastavićemo da na najbolji način sagledamo potrebe domaćih preduzetnika, malih i srednjih preduzeća, bez kojih nema razvoja privrede. Polsodavcima želim da nastave da se razvijaju i šire postojeće kapacitete, da zapošljavaju što više ljudi, a nezaposlenima da dođu do posla“, dodao je on.

Direktor filijale NSZ u Leskovcu Dejan Stanković rekao je da 80 posto zahteva poslodavaca rezultira zapošljavanjem, a 20 posto nezaposlenih osoba koje se prijave na sajmu nalazi zaposlenje.

Na poslednjem sajmu zapošljavanja u aprilu ove godine kada je ponuđeno 150 radnih mesta, u periodu od šest meseci zaposleno je 144 osoba.

Učesnici ovogodišnjeg drugog sajma zapošljavanja bili su: „Falke Serbia“, „Vule komerc“, „Jugprom“ Leskovac, 4M, „Braća Apostolović“, „Živković SE“, „Lescobags“ „Viner osiguranje“, „Jura korporacija“, „Akademac“, „Grav osiguranje“, „Generali osiguranje“, grupa Fiorentino“, STR „Šarić“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare