DVERI ZAČUDJENE ODLUKOM O LIKVIDACIJI RADIO LESKOVCA

LESKOVAC

Srpski pokret  Dveri izražava čuđenje povodom donete odluke o likvidaciji Radio Leskovca koji je najstarija medijska kuća u ovom delu Sebije i koja je za pritekle 44 godine objektivno informisala i pratila sve događaje od javnog  interesa, saoopštio  je taj pokret.

 

“Pokret Dveri je na ovom mediju, kao retko gde u Srbiji, uvek imao svoj prostor, bez ikakve cenzure su objavljivana sva saopštenja za javnost, ali organizovane i emisije na veoma profesionalan način.

Srpski Pokret Dveri postavlja mnoga pitanja:

  1. Kako je moguće da se ugasi ovaj regionalni medijski javni servis i zašto, obzirom na činjenicu da je prema poslednjim finansijskim izveštajima koji su dostavljeni Agenciji za privatizaciju pozitivan saldo?
  2. Govori se o problemu koji je vezan za restituciju. Pitamo zašto ako se za to znalo već dugo godina radio nije dislociran u neki drugi prostor, a ima ih na stotine u ovom gradu koji je potpuno devastiran?
  3. Šta će raditi i kakva će biti sudbina zaposlenih u Radio Leskovcu i njihovih porodica sa otpremninama koje iznose 200 evra po godini staža? Pa tolika je plata niskokvalifikovanih radnika na zapadu.
  4. Posebno pitamo šta sa ljudima koji se nisu prijavili za otppremninu i rizikovali da ostanu tu i rade kod privatnog poslodavca i dalje profesionalno.

Srpski pokret Dveri apeluje na aktuelnu vlast da zaposlene u Radio Leskovcu, ne šalje na tržište rada, već imajući u vidu da je reč o novinarima – izuzetnim profesionalcima, iste, kroz vid pozitivne selekcije za šta se Srpski Pokret Dveri zalaže, sačuva, iskoristi njihov potencijal, znanje i iskustvo i promoviše ih kao pr menadžnje ili predstavnike za odnose s javnošću javnih preduzeća i institucija u Gradu, umesto sada postavljenih neiskusnih i često nedovoljno elokventnih partijskih aktivista.

Srpski Pokret Dveri poziva i ostale političke stranke da podrže ovu inicijativu i ne dozvole da se vrhunski novinari u Radio Leskovcu pridruže armiji nezaposlenih, jer je reč o ljudima koji su dali doprinos javnoj reči i kulturi govora u Leskovcu i jugu Srbije.

Takođe, Pokret Dveri zahteva da sve političke stranke plate medijima ono što im duguju iz ranijih izbornih kampanja. To je njihova zakonska obaveza.

Zaustavimo ubijanje lokalnih medija!!!  navodi se u saopštenju Dveri.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
lemi
lemi
9 godine pre

Мого се ви Дверјани ишчуђавате. Радио је једном био продат управо тим изузетним професионалцима, а многи од њих су узели отпремнине па се опет вратили у радни однос. И што се Двери одједанпут позивају на плате радника на западу, зар не би било логичније да за пример узимају радника на истоку? и
Ова “брига” је само јефтин популизам,,,