Dveri u Vranju traže da se zabrani manifestacija „Dani komandanta Lešija“

VRANJE

Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Vranju traži od vlasti u Srbiji da zabrani održavanje manifestacije „Dani komandanta Lešija“ koja će biti organizovana i ove godine u čast Ridvana Ćazimija, jednog od komandanata terorističke Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB), kaže se u saopštenju ove političke organizacije.

„Sramno je i nedopustivo da se na teritoriji države Srbije slavi i veliča čovek koji je predvodio oružanu pobunu Albanaca na jugu Srbije. Još poraznija je činjenica da ovu „manifestaciju“, zapravo, promociju albanskog seperatizma i stvaranja Velike Albanije, podržava lokalna vlast u Bujanovcu. „Dani komandanta Lešija“, ukoliko budu održani, „biće nova provokacija srpskog naroda koji živi na ovim prostorima“, navodi se u saopštenju Dveri.

Dalje se navodi da „ukoliko vlast dopusti da se ona održi, biće to još jedan poraz države Srbije, ali i dokaz da Aleksandar Vučić nije sposoban da zaštiti ne samo interese Srba na Kosovu, već i srpskog naroda u Srbiji“.

Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri podseća da je nedavno u Bujanovcu zabranjena projekcija filma „Balkanska međa“, pod obrazloženjem da „može da podigne međunacionalne tenzije“ i da nikakve reakcije vlasti nije bilo, kaže se na kraju saopštenja.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o