Dveri u Vranju: Izborni dan prošao sa mnogo nepravilnosti

VRANJE

GrO Srpskog pokreta Dveri zahvaljuje svim građanima Vranja koji su im svojim glasom dali podršku na upravo održanim republičkim i predsedničkim izborima, stoji u saopštenju ovog pokreta.

„Prinuđeni smo da se svojim biračima obratimo putem saopštenja, jer su iz nekog razloga svi lokalni i „zavisni“ i „nezavisni“ mediji potpuno ignorisali učešće Patriotskog bloka i njihovog predsedničkog kandidata Boška Obradovića na izborima. Uprkos tome, i uprkos veoma skromnoj kampanji u Vranju, za republičke izbore osvojili smo  duplo više od onoga što je u proseku osvojio svaki od naših bivših partnera iz Saveza za Srbiju, koji su imali potpuno drugačiji tretman u medijima.

Moramo da napomenemo i da je izborni dan prošao sa mnogo nepravilnosti, o čemu govori i izveštaj OEBS. U gonjem delu grada posle dužih pregovora uz posredovanje izvesnog gospodina koji je došao džipom sa kruševačkim tablicama, otvorena je „prodavnica glasova“, a na više mesta primećeni su stranački aktivisti sa duplim spiskovima birača. Našoj predstavnici u GIK upućene su i pretnje ispred Ekonomske škole, a mnogi zapisnici prepravljani su nakon potpisa svih članova komisije.

Srpski pokret Dveri je sugerisao svojim kontrolorima da ne ulaze u bespotrebne sukobe na biračkim mestima, jer je odavno postalo jasno da se te nepravilnosti neće iskoreniti dok SNS ne padne sa vlasti, i da moramo naći način da ih pobedimo igrajući po njihovim pravilima. Onog dana kada budu pali sa vlasti, svi dokazi koje sakupljamo o njihovim izbornim krađama i prevarama biće izvađeni iz fioka i mnoge od njih čekaju sudski procesi i zatvorske kazne.

Za sada možemo samo da izrazimo zadovoljstvo svojim izbornim rezultatom, kao i činjenicom da je veliki broj građana Vranja glasao za liste patriotskih organizacija. Očekujemo da takvo raspoloženje nastavi trend rasta, i da nakon narednih lokalnih izbora konačno dođe do suštinske, a ne samo kozmetičke promene vlasti na lokalu“, navodi se u saopštenju GrO Dveri Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare