Dveri organizuju proteste “Niš hoće da diše”

NIŠ

U nedelju 10.januara 2020.god. u 12 sati na Trgu kralja Milana održaće se protest građana Niša protiv zagađenja životne sredine u Nišu ali i protiv ugrožavanja života i zdravlja Nišlija svake vrste pod nazivom „Niš hoće da diše“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Dveri.

” Skup je prijavila i organizovala Gradska organizacija Dveri Niš. Na skupu će se Nišlijama obratiti prof. dr Tamara Milenković-Kerković, potpredsednik Dveri i predsednik Gradske organizacije Dveri Niš, Miloš Bošković, građanski aktivista, Zoran Vasiljević, meteorolog i mr Miroslav Premović, nezavisni savetnik za upravljanje otpadom.
Protestni skup zakazan je sa ciljem da se obeleži početak prvog protesta „Stop teroru – za Niš bez straha“ , januara 2018.god. u kome su upravo pitanja bezbednosti života u Nišu bile pokretač protesta.  Niška vlast je tada ignorisala i proteste i zahteve protesta. Protestom „Niš hoće da diše“ želimo da skrenemo pažnju na urgentna pitanja i katastrofalno stanje životne sredine u Nišu, ali na još teže  pitanje bezbednosti saobraćaja, pogotovo nakon poslednje u nizu saoobraćajnih tragedija  u kojoj su živote, kao pešaci na trotoaru, izgubili dvanaestogodišnje dete i otac troje dece, naš sugrađanin  i borac za demokratiju, Dejan Ilić, niški poverenik SS “Sloga, i jedan od organizatora i pokretača protesta u zimu 2018.god. .
Niš ima najzagađeniji vazduh u Srbiji, često i u svetu, preko 200 divljih deponija u srcu Grada, drveće se seče brutalno, nedemokratsko i netransparentno upravljanje zaštitom životne sredine , ali i najnebezbedniji saoobraćaj,  u kome ginu pešaci, nedužni ljudi i deca, naši sugrađani. To mora da stane“ Odmah!
Pozivamo Nišlije na protest „Niš hoće da diše“protiv zagađenja i ugrožavanja života svih Nišlija. Da vlasti postavimo pitanja! I da zahtevamo istinu o zagađenju u svim sferama života Nišlija”, navodi se nu saopštenju odbora Dveri.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare