Dveri: Novi drveni most u Tvrđavi neupotrebljiv za brojne Nišlije

NIŠ

Godinama je stari drveni most u Tvrđavi, oronuo i nebezbedan, čekao na rekonstrukciju. Dok su se od predstavnika vlasti nizala obećanja o popravci, most je sve više propadao i ugrožavao bezbednost građana, naročito studenata i đaka, koji svakodnevno tu prolaze, sapštio je Pokret Dveri iz Niša.

“Nakon više godina i “šminkerskih rekonstrukcija”, Direkcija za izgradnju grada je januara 2022. godine sklopila ugorov vredan 9,4 miliona dinara za izgradnju novog drvenog mosta, čiji je rok za realizaciju odavno probijen, a radovi su krenuli tek pošto je ugovor objavljen u javnosti i nakon reakcije i apela Dveri, građana i medija, nakon gotovo 10 meseci od potpisivanja ugovora i to po nalogu građevinske inspekcije. U međuvremenu cena mosta je porasla za preko 2 miliona dinara zbog, kako je navedeno u obrazloženju, porasta cena sirovina, što se ne bi dogodilo da su radovi krenuli u predviđenom roku.
Iako nas je obradovala vest da je novi drveni most, posle svega ipak izgrađen, on je i dalje slika nebrige gradske vlasti prema Nišlijama! Svi građani moraju imati jednake mogućnosti i pristup, što i dalje nije slučaj. Nedostatak pristupa osobama sa invaliditetom i roditeljima koji kolicima ne mogu tu da prolaze, predstavlja loš primer i nesavestan odnos prema građanima. Nažalost, s obzirom na dugogodišnje iskustvo sa gradskom vlašću, ovakav pristup, njihova nebriga prema Nišlijama i “ofrlje” rad nas nisu posebno iznenadili.
Smatramo da je neophodno da se pri renoviranju i izgradnji grada uzimaju u obzir potrebe svih građana. Zahtevamo od nadležnih da vode računa i osiguraju pogodnosti i pristup osobama sa invaliditetom u svim daljim projektima, kao i da ih prilagode porodicama sa malom decom i starijim licima.
Dveri kao buduća gradska vlast imaće kao jedan od prioriteta prilagođavanje grada svim građanima i njihovim potrebama. Kada Dveri budu vodile grad, Niš će biti po meri svih građana i porodica”, saopštile su “Dveri”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare