Dveri: Klinički centar i bulevar u Nišu da ponesu ime dr Miodraga Lazića

NIŠ

U ime GO SP Dveri i u svoje lično ime pozivam nadležne institucije u Nišu da bez odlaganja pokrenu postupak da Klinički centar u Nišu, kao i jedan od bulevar au Nišu dobiju ime po legendarnom doktoru Miodragu Laziću, srpskom ratnom hirurgu koji je juče pao na prvoj liniji borbe sa epidemijom „korona“ virusa. Kao i tokom ratnih godina , tako i sada kada je njegov mučenički Niš postao žarište epidemije, ovaj veliki čovek, doktor i ratnik , naš dr Laza bio je tamo gde je najopasnije i najteže, i uz one kojima je pomoć najpotrebnija.
Kao retko kada, osim u velikim opasnostima, Niš je u jučerašnjem, najtežem danu od početka epidemije, bio ujedinjen u bolu zbog odlaska u večnost Čoveka koji je za života ušao u legendu. Doktor Miodrag Lazić je zaslužio da svi znaju njegovo ime i njegove zasluge jer je nakon hiljada najtežih operacija u najgorim zamislivim ratnim i epidemijskim okolnostima ostao da svedoči šta je Čovek. Junački i plementi doktor Lazić je svesno žrtvovao svoj život u borbi sa smrtonosnom epidemijom . O tome govori i njegovo potresno oproštajno pismo. Čuvajući živote Nišlija, onda kada su neki bežali od njih, dr Lazić je otišao pred Miloša i sve srpske vitezove ostavljajući nas da mu se srdačno zahvalimo i dostojno odužimo u dane pred Vaskrs.
Njegovo će ime ostati upisano u Knjizi Večnosti a mi Nišlije imamo priliku da ime dr Miodraga Lazića, ratnog hirurga, poput ordena, ponese Klinički centar u kome lekari i medicinsko osoblje nastavljaju da vode herojski prometejski rat sa nevidljivim neprijateljem. Takođe, ime dr Lazića treba da ponese i jedan od bulevara u njegovom Nišu.


„Blago onom ko dovijeka živi
Imao se rašta i roditi“
Slava za večnost našem herojskom ratniku doktoru Laziću”, navodi se u saopštenju koje ima potpis :
U Nišu, na Veliki Utorak , 15.aprila 2020.god, prof. dr Tamara Milenković Kerković
Potpredsednik SP Dveri
Administrator GO SP Dveri Niš

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare