Dveri imaju pitanja za gradonačelnicu Niša povodom seče kedrova

NIŠ

Gradski odbor Dveri iz NBiša javno je postavio, kako navode “u ime javnog interesa grada Niša, a povodom seče kedrova na Bulevaru Nemanjića, pitanja gradonačelnici(Dragani) Sotirovski.


“Nakon anticivilizacijskog čina seče 13 zdrvaih stabala kedrova na Bulevaru Nemanjića, a na zgražavanje i nevericu građana Niša, koji zbog blokade medija subvnecionisanih novcem Nišlija nemaju pravovremenu niti istinitu informaciju, već imaju klijentelističko izveštavanje u privatnom interesu kartela vlasti, U IME SRPSKOG POKRETA DVERI NIŠ I JAVNOG INTERESA UPUĆUJEMO G-ĐI SOTIROVSKI SLEDEĆA PITANjA:
1.Da li je odluku o seči 13 kedrova koji su se nalazili u drvoredu na Bulevaru Nemanjića doneo gradski Sekretarijat za planiranje i izgradnju 13.novembra 2020.god.?”

  1. Da li je Odluku o seči kedrova i još 5 platana iz drvoreda na Bulevaru Nemanjića potpisao sekretar Sekretarijata za planiranje i i izgradnju, g. Igor Igić?
  2. Da li su se posečeni kedrovi nalazili na javnoj površini koja pripada svim građanima Niša, a izvan privatnog poseda investitora? Po kom osnovu je takva odluka donesena?
  3. Da li su zaposleni iz odseka „Zelenilo“ JKP Medijana uputili dopis u kome mole da se odluka o seči kedrova preispita, jer je ovo drveće bilo zdravo, posađeno pre samo 15 godina, i treba prema gradskim propisima da uživa POSEBNU ZAŠTITU ZBOG ZNAČAJA ZA ŽIVOT I ZDRAVLjE LjUDI?
    5.Da li ste dobili službeno zavedene dopise Dveri Niš u kojima zahtevamo da se van snage stavi ova odluka kojom svesno narušavate javni interes građana Niša?
    6.Zašto ćutite?
    Javnost Niša očekuje odgovore na ova pitanja. Ukoliko i dalje budete nastavili da ignorišete zainteresovanu javnost i nastavite sa praksom ćutanja na javnoj funkciji koju trenutno obavljate, najavljujemo Vam da ćemo doći da Vam ih lično postavimo i zatražimo odgovore na njih, jer se tiču zdravlja i života svih građana ovog Grada, čije ste interese dužni da štitite”, navodi se u saopštenju koje potpisuje potpredsednica Srpskog pokreta Dveri i predsednica GrO SP Dveri Niš Tamara Milenković-Kerković
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare