Dveri i dalje tvrde da ne radi Škola roditeljstva

VRANJE

Srpski pokret Dveri u Vranju ponovo o Školi roditeljstva. Reagovao je na saopštenje Saveta za zdravstvo SNS.

Reakciju prenosimo u celosti.

 „U vezi saopštenja Gradskog odbora SNS u Vranju, odnosno njegovog Saveta za zdravstavo, koje se odnosi na prestanak rada Škole roditeljstva u Zdravstvenom centru Vranje, Srpski pokret Dveri je dužan da reaguje  novim saopštenjem i ukaže javnosti na svu monstruoznost i iracionalnost ovakvog nastupa predstavnika lokalne vlastodržačke elite.

U svom prethodnom obraćanju javnosti Srpski pokret Dveri je ukazao na činjenično stanje prestanka rada Škole roditeljstva u lokalnom Domu zdravlja o čemu smo dobili verodostojna saznanja. Stoga, bezumna i histerična galama lokalnih partokrata i vlastodržaca, u smislu ometanja iznošenja istine u javnost o nesposobnosti i neodgovornosti partijskih postavljenih nekompetentnih rukovodilaca u zdravstvu Vranja, ne može da prikrije pravo činjenično stanje.

U našem prethodnom saopštenju smo jasno tražili odgovore Ministarstva zdravlja i lokalnih organa vlasti, odnosno gradonačelnika da se jasno izjasne po ovom pitanju, a očekivali smo i reagovanje prozvanog rukovodstva Zdravstvenog centra u Vranju. Dobili smo propagandni, histerični i uvredljiv pamflet lokalnog stranačkog organa koji ništa nije pitan o ovom nastalom problemu, a naš narod dobro zna ko odgovara bez pitanja. Upravo zbog toga, ne želimo, kako naš narod kaže, da se „rvemo sa svinjom„ da se ne bi isprljali, ali smo dužni da ukažemo našim nevaspitanim kritičarima da zdravlje naroda nije eksluzivno pravo nijedne političke stranke pa ni trenutno vladajuće.

Ipak, vrlo nam je drago što smo posle našeg saopštenja izazvali reakciju rukovodstva Zdravstvenog centra i Doma zdravlja, što nam je bio i krajnji cilj, a koje je krenulo da obnavlja rad Škole roditeljstva i da vrši pritisak na zaposlene da ponovo krenu sa radom počev od naredne subote. Time je potvrđena istinitost našeg prethodnog obraćanja javnosti i obmanjivanja te iste javnosti od strane lokalnog vladajućeg establišmenta. I dalje očekujemo odgovore od nadležnih na sva pitanja na koja nismo dobili odgovore, a ujedno da se utvrdi odgovornost rukovodstva Zdravstvenog centra Vranje za prekid rada Škole roditeljstva pre nekoliko meseci.

Moramo da razočaramo naše nevaspitane kritičare da se nismo uplašili njihovog praznoslovlja, uvreda i sterilne frazeologije i da ćemo da nastavimo da pratimo situaciju u vezi sa nastavkom rada Škole roditeljstva, ali i drugih problema u lokalnoj sredini. Takođe ćemo da nastavimo da žigošemo sve neodgovorne i sulude poteze lokalnih vlastodržca i da, u tom smislu zahtevamo odgovore i reakciju nadležnih institucija“, navodi se u saopštenju                                                                                                                                                                               

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare