Dveri: Gradonačelnica Sotirovski da prestane da krši javni interes nišlija i počne da poštuje zakon

NIŠ

Niš je danas grad koji dočekuje Novu 2021.godinu u atmosferi u kojoj gore autobusi, pljačkaju se banke usred dana na Bulevaru Nemanjića, otima novac sa pumpi, živi na deponijama u centru grada, seku kedrovi dok udišemo najzagađeniji vazduh u Srbiji, blokira most ka Tvrđavi u nedogled-sve dok preskupa „fontana“ treba da predstavlja trijumfalni luk za najgoru vlast u istoriji Niša, a gradonačelnica baškari u svojim novostečenim nekretninama i privilegijama, vršeći pritisak na medije i kršeći zakon bez pardona, saopštio je niški odbor Dveri.

“Iako se niko nije nadao da će nova garnitura vlasti koju predvodi Dragana Sotirovski doneti ikakav boljitak gradu, narušavanje javnog interesa i nedomokratsko postupanje gradonačelnice prevršilo je svaku meru. U Nišu je u ovom kratkom periodu novog, inače nelegalnog i nelegitimnog „saziva“, potpuno pregažen javni interes građana Niša, a nedemokratsko i netransparentno upravljanje gradom se pretvorilo u otvorenu privatnu diktaturu kartela na čelu sa Sotirovski.
Netransparentno upravljanje javnim prostorom, a na štetu građana Niša, nepoštovanje GUP-a, strateških dokumenata i statuta Grada kulminiralo je poslednjih dana donošenjem na nezakonit i način, a sumnjivo i na brzinu pripremljenog „Nacrta Plana razvoja grada Niša 2021-2027“ (na šta su Dveri Niš prve upozorile i poslale zahtev za povlačenje ovog srmotnog akta, a civilni sektor takođe uputio suštinske primedbe na način donošenja ovog dokumenta kao i skandaloznim donošenjem novog budžeta bez uvida javnosti o čemu se svi relevantni mediji podrobno izvestili.
Dveri Niš upozoravaju nišku javnost, a posebno gradonačelnicu Sotirovski da odmah prekine se antidemokratskim praksama, bahatim pritiskom na novinare i opoziciju u Nišu i počne da poštuje zakon.
Razumemo da je odbila TV duel o ugrožavanju životne sredine u Nišu sa predsednicom Dveri Niš prof.drTamarom Milenković-Kerković, jer se boji suočavanja sa istinom i kompetencijom.
Zato će Dveri početkom 2021. Godine urgentno organizovati Okrugli sto na sve relevantne teme koje pogađaju građane Niša i predstaviti javnosti zaključke.
Posebno, i još jednom, pozivamo na hitan prestanak pritiska na medije i poštovanje zakona i statuta grada”, navodi se u saopštenju Dveri.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare