Dveri dodelile Gran pri beščašća za gradonačelnicu Niša i u 2021.godini

NIŠ

Na kraju još jedne izgubljene godine za Srbiju, Dveri Niš tradicionalno podsećaju Nišlije na deo ovogodišnje istorije beščašća SNS vlasti u Nišu, saopšteno je danas.

” Poslednja postavka niške lokalne vlasti, instalirana zajedno sa gradonačelnicom Sotirovski nakon nezakonitih i nelegitimnih izbora, skup je svega što je teško i zamislivo u bilo kojoj demokratskoj i civilizovanoj državi. Sve što smo od gradonačelnice Sotirovski i njenog okruženja videli u 2021.god. bio je nadrealni film režiran od strane vlasti koja je u otvorenom ratu sa građanima i u sukobu sa javnim interesom Grada i Nišlija. Postoji i jedna dobra stvar – sva koncentracija lošeg sakupila se na jednom mestu , pa kad vreme za krivično gonjenje, oduzimanje nezakonito stečene imovine i lustracije bude došlo, znaće se tačno gde su odgovorni bili.
Izbor svih bahatosti, blamaža i bestidnosti niške vlasti teško je i nabrojati, ali jedno je nesumnjivo – GRAND PRIX bez konkurencije – osvojila je i u 2021.god. GRADONAČELNICA NIŠA , DRAGANA SOTIROVSKI.
Sve zbog čega je dobila prošlogodišnju nagradu nastavila je BRŽE, JAČE, BOLjE i „Za njenu decu“ i u 2021.god. I nepotizam i vulgarna netrpeljivost prema kritici i prema političkim oponentima, i nebriga za životnu sredinu, i fingiranja javnih rasprava za najvažnija akta, arčenje milijardi za Akva park dok se Grad guši u dimu i otpadu, odsustvo empatije za muke svojih siromašnih sugrađana, izbeglica, otpuštenih radnika, samohranih majki, pa i zlostavljanog deteta Monike Karimanović, nastavili su se i u 2021.god.

  1. Kupovina jeftinog, subvencionisanog stana zeta gradonačelnice na konkursu Gradske stambene agencije u ulici Majakovskog odjeknula je zbog pokazanog ravnodušnosti zbog optužbi za očiglednu korupciju. Za socijalno ugroženu porodicu devojčice Monike Karimanović, gradonačelnica nije više od dve godoine pokazala ni približno saosećanje kao za „svoju decu“. Saosećanje za gradonačelnicu , ipak su imali članovi Dveri Niš, pa su organozovcali „samodoprinos“ da se zetu Sotirovskih kupi stan od bar 100m2.
  2. Ni najzagađeniji vazduh na Balkanu, često i u svetu koji udišu Nišlije, i od koga u Nišu umire više stotina ljudi godišnje, ni u ovoj godini nije naterao gradonačelnicu da se pozabavi gasifikacijom, uklanjanjem individualnih ložišta, sadnjom desetina hiljada stabala i zelenog pojasa oko Grada, već su odluke vlasti bile izgradnja dve milijarde dinara vrednog Akva parka sa cenom tri puta većom od realne, i privatizacija kotlarnica.
  3. Rekonstrukcija mosta i Trga koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda, kako po nesposobnosti izvođača sa „crne liste“, nekvalitetnim radovima , odsustvu nadzora, a najviše po dužini radova koja je trajala duže od 500 dana, a libela koju su Dveri Niš poklonile gradonačelnici nije pomogla da pločice na mostu i na Trgu budu ujednačene.
  4. Slupana službena „Škoda“ za koju je gradonačelnica Sotirovski krila 20 dana da je doživela udes dok je vozila ka rodnom kraju, i do danas udes je ostao bez zapisnika policije. To što Dragana Sotirovski ne ume da vozi škodu – nije najstrašnije, bar dok neko ne nastrada, poput nesretne Stanike Gligorijević, na doljevačkoj naplatnoj rampi. Naš najveći problem nije slupana škoda, iako je javno vlasništvo. Naš problem je što Sotirovski ne ume da upravlja gradom, naš problem je javni interes koji je slupala ova neuka žena za veoma kratko vreme.
  5. Pokušaj da se bez javne rasprave, daleko od javnosti i znanja građana, tokom letnjih odmora donesu Izmene Generalnog urbanističkog plana Grada Niša, i izgradnja 45 soliterskih blokova od po 50 metara, bez procene uticaja na životniu sredinu i obavezne saglasnosti trećine javnih ustanova. Sotirovski uvodi pojam „tajanstvenog investitora“ za koji čitava niška javnost zna da se radi o kompaniji porodice Karić , koja sa firmom „Tesla Park“ dogovara izgradnju soliterskog bloka kraj gasnog skladišta. I ovo su Dveri Niš uspele da spreče akcijama „Nišlije da se pitaju“ i animiranjem velikog broja graćana da uzmu učešće u javnoj raspravi.

Ovo je samo pet najmarkantnijih blamaža, afera i nezakonitosti koju su Draganu Sotirovski učinile po drugi put dobitnicom Gran prija beščašća koji dodeljuju Dveri Niš. Mnogo je još puta gradonačelnica Niša povredila dostojanstvo Nišlija i javni interes. Dodela kancelarije osuđenom silovatelju Simi Spasiću, posečeno drveće na Trgu i kraj hotela „Park“, bilbordi sa čestitkama Aleksandru Vučiću, i ovaj poslednji , čudovišni udvorički „mural“ na hotelu „Ambasador“, fb objave o opoziciji kao „ljudskom otpadu“, i ad hominem napadi na lidere opozicionih političkih stranaka, bezbrojne niške deponije, između ostalog i na praistorijskim nalazištima kraj Niša, nevaspitano poklanjanje neuramljene slike -poklona glumici predsednici Žirija Filmskih susreta, postavljane vršilaca dužnosti direktora bez stručnosti, tolerisanje korupcije u javnim preduzećima i ustanovama, ravnodušnost prema sudbini izbeglica iz Krajine, samohranih majki i dece sa hendikepom, prema sudbini stočara i žedne stoke na Suvoj planini, i još mnogo toga , svako za sebe bilo bi dovoljno za ostavku ili smenu funkcionera koji ne vodi Grad u javnom već u privatnom interesu, svom i partijsko-poslovnog kartela.
Mi želimo da se građani sećaju ove bestidne vlasti. Jedino ako pamte, građani neće nikada više dozvoliti ovakvim neznalicama i besramnicima da upravljaju našim Gradom.
Mnoge od ovih blamaža gradonačelnice Sotirovski dale su priliku da Dveri Niš pritiskom i kritikom ovakvih poteza niške vlasti izvojuju male ali značajne pobede- poput povlačenja Plana za razvoj Grada, sprečavanja izvršenja nad izbeglilkim porodicama u Pasi poljani, odlaganja usvajanja Izmena GUP ili snabdevanje vodom žedne stoje na Rakošu.
Nakon dodele „Zlatne gas maske“ i Gran prija beščašća za 2022.god. gradonačelnici Dragani Sotirovski Dveri Niš traže njenu smenu i vanredne lokalne izbore u Nišu”, navodi se u saopštenju Dveri.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare