Dve zlatne i jedna bronzana medalja za učenice  „Voždove“ škole

NIŠ

Učenici Osnovne škole „Vožd Karađorđe“ u Nišu osvijili su dva prva i jedno treće mesto i okitili se medaljama na  8.Republičkom takmičenju iz robotike i interfejs tehnologije „Robo int-invent“. Prve nagrade pripale su učenicima  Heleni Stamenković koja je učenica sedmog razreda, kao i Milici Stanković, učenici osmog razreda dok je njena drugarica iz razreda  Nadica Simonović osvojila treću nagradu. Takmičenje je održano u Novom Sadu , a sudeći po rezultatima i medaljama sa kojima se niški osnovci vraćaju  na dostojan način su predstavili svoju školu i svoj grad.

                      Helena Stamenković je učenica sedmog razreda i na takmičenju je osvojila u ovoj kategoriji  prvo mesto.

                       „Nagradu sam dobila za rad „upravljanje transportnom trakom“ u kome sam pokazala inovativne ideje primenom infracrvenim zrakom u ovoj oblasti. Drago mi je što sam postigla maksimum na ovom projektu. Veoma sam ponosna na svoju nastavnicu i moju školu. Osvajanjem prvog mesta za sedmi razred na svim nivoima takmičenja mislim da sam dostojanstveno predstavila svoj grad u Novom Sadu“, kaže Helena Stamenković.

                         Helena je svojim radom pokazala kako se može olakšati rad ne samo u industriji već i u supermarketu, a može se primeniti i na drugim mestima. Svojim radom je na nekoliko takmičenja do sada,  najpre u opštini Medijana, a potom i u Nišavskom okrugu osvajala je maksimalani broj poena da bi to potvrdila i na  Državnom takmičenju i pokazala da je najbolja u Srbiji.

                        Za osmi razred prvo mesto osvojila je i Milica Stanković. Njena  tema bilo je zagađenje životne sredine. Istom temom bavila se i Nadica Simonović koja je, takođe, učenica osmog razreda a osvojila je treće mesto i bronzanu medalju.

                      „Naše učenice su pokazale veliku ozbiljnost u radu, maksimalni trud i zalaganje kao i posvećenost na ovom takmičenju. Pokazale su zavidno znanje kako u teorijskom tako i u praktičnom delu u  oblastima kojima su se bavile. Ovako se pokazuje kako treba motivisati decu, a i rezultati nisu izostali“, kazala  je nastavnica i mentor učenica koje su nagrađene Nataša Georgijev.

                      Dodaje da je cela ekipa koja se pripremala za takmičenje imala podršku škole a posebno direktorke Milene Kostić, a razumevanje za njihov rad je stiglo i od Grada Niša.

                        „Želim da se zahvalim svojoj direktorki ovom prilikom kao i Gradskoj upravi Niša.Na takmičenju smo nastupali kao tim iz naše škole i grada Niša, a ova deca su ponos ne samo OŠ „Vožd Karađorđe“ već i Grada. Njihovi rezultati pokazuju da imamo učenike kojima svi možemo da se ponosimo. Ulaganje u njihovo obrazovanje i rad sa njima se pokazao opravdanim jer su pravi rezultati stigli“, istakla je Natađa Georgijev.

                      Ona je najavila da će u budućnosti uspostaviti saradnju sa tehničkim fakultetima u Nišu, kako bi se kroz radionice sa stručnim kadrom i od osnovne škole deca pravilno usmerila svoja interesovanja u ovoj oblasti.

                       „Treba im i praktično pokazati da igrice i telefoni nisu sve i dati im mogućnost da ispolje svoju kreativnost na drugačiji način“, istakla  je nastavnica tehnike i tehnologije Nataša Georgijev. (kraj) VP/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare