Dve titule za Streličarski klub Niš

NIŠ

Prethodnog vikenda je završena streličarska sezona u metnom streličarstvu. Tradicionalno, završni turnir je ujedno i Državno prvenstvo Srbije za seniore, a ove godine je održano u Subotici. Streličarski klub Niš je doneo kući po jednu titulu državnog prvaka u individualnoj i ekipnoj konkurenciji.

                                   Državno prvenstvo za seniore je ponovo okupilo najbolje streličare iz svih klubova Srbije. U izuzetno jakoj konkurenciji i po vetru koji nije dopustio takmičarima da daju svoj maksimum, niški streličari su započeli takmičenje u jakom ritmu, ali im je ponestalo sreće u samoj završnici.

                                Kod olimpijskog luka dvojac iz SK Niš je bio najbolji u kvalifikacijama. Marko Vulić je bio prvi a Mihajlo Stefanović drugi. Nažalost, ponestalo im je koncentracije u eliminacionim borbama pa su obojica ostali bez medalja. Sličan obrt se desio u disciplini goli luk. Dejan Stojanović je, nakon trećeg mesta u kvalifikacijama, ostao bez individualne medalje u eliminacionim borbama.

                                Iznenađenje nije dozvolio najbolji srpski streličar Ognjen Nedeljković. On je bio ubedljiv u kvalifikacijama, a u još jačem ritmu je nastavio u eliminacionim borbama, ne ostavivši svojim protivnicima nikakve šanse za pobedu, čime je za sebe i SK Niš prisvojio titulu prvaka Srbije u disciplini kompaund luk.

                              Nije bilo dileme ni u ekipnoj konkurenciji u disciplini goli luk. Stojanović, Petrović i Majović su bili najbolji tokom čitave sezone, pa je i na Državnom prvenstvu SK Niš sa velikom razlikom osvojio titulu ekipnog prvaka Srbije ispred ekipa Velos,Novi Sad i Veteran, Subotica.

                              „Obzirom da je prvenstvo Srbije u metnom streličarstvu završeno, tabela najuspešnijih klubova i pojedinaca za sezonu 2021/22 je dobila svoj konačni izgled. Streličarski klub Niš je zauzeo treću poziciju od 28 klubova, što je svakako ogroman uspeh“,kažu u ovom klubu.

                                Što se tiče individalnih rezultata  streličari SK Niš su najuspešniji u nekoliko konkurencija. Ognjen Nedeljković, kompaund luk seniori, Dejan Stojanović, goli luk seniori i veterani, Marko Vulić, olimpijski luk juniori, Danica Nikolić, olimpijski luk kadetkinje. Mihajlo Stefanović je drugi u dve konkurencije,  olimpijski luk seniori i juniori.

                              „U završnici su nas sustigli svi problemi sa kojima se borimo čitave sezone,finansiranje kluba, odsustva takmičara zbog povreda, bolesti i vanrednih obaveza. Liderska pozicija na tabeli koju smo čvrsto držali do pre mesec dana sada je u Novom Sadu, druga pozicija je u Beogradu. Međutim, izuzetan ekipni duh, nekoliko reprezentativaca, kontinuiran rad sa početnicima, naročito mladima, kao i najbolji trener na ovim prostorima,  garantuju da smo na pravom putu. Zato ćemo, nakon kratke pauze, krenuti u pripreme za narednu sezonu, u nadi da ćemo se ovaj put više baviti sportom, a manje problemima“, zaključuju u SK Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare