Dve nagrade Anici Petrović na Festivalu monodrame mladih u Beogradu

VRANJE

Monodrama ,,Mulej” Anice Petrović proglašena je najboljom na Festivalu monodrame mladih umetnika SAMI u Beogradu, a Petrović je osvojila priznanje za najbolju glumicu festivala.

Predstava ,,Mulej” nastala je po istoimenom romanu Erlenda Lua, bavi se temom suicida i prati osamnaestogodišnju Norvežanku Juliju čiji su roditelji poginuli u avionskoj nesreći.

Petrović je radila dve godine na ovoj predstavi kojom je ujedno završila i master studije.

Tokom festivala odigrano je sedam monodrama mladih autora, od kojih je šest bilo deo takmičarskog programa. Žiri su činili glumci Ivan Jevtović i Lazar Dubovac, i rediteljka Ana Grigorović.

Nagradu za najboljeg glumca dobio je Danilo Milenković, koji je izveo monodramu ,,Besmrtni dečak”, o životu pesnika Miroslava Mike Antića.

Anica Petrović je rođena u Vranju. Završila je osnovne studije glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Nikite Milivojevića, 2020. godine, a master studije nastavila je takođe na istom fakultetu, u klasi profesora Nikite Milivojevića i Amalie Bennett, 2021. godine. Tokom karijere ostvarila je zapažene uloge u pozorištima u Novom Sadu i Vranju, kao i u nekoliko domaćih TV serija. (kraj) DC/SM

image_165929723.jpg
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare