Dve medalje  za niške streličare na „Ludaja kupu“ u Kikindi

     NIŠ

  U Kikindi je 6.februara održan treći po redu streličarski  “Ludaja Kup” sa preko 120 takmičara. Streličarski klub „ Naš“  je nastupio sa četvoro takmičara u tri kategorije koji su osvojili  dve medalje, jednu srebrnu i jednu bronzanu.

 „U konkurenciji seniora smo imali dva takmičara. Mihajlo Stefanović je standardno bio odličan u kvalifikacionom delu i sa svojih 556 poena bio je prvi rezultat u svojoj konkurenciji. Na žalost, eliminacije su bile malo drugačije i Mihajlo je u polufinalu izgubio od Boljević Miloša pa je morao da se bori za bronzu koju je na kraju i osvojio. U finalnom poretku Mihajlo je bio treći“, kažu u SK Niš.

                         U ovoj konkurenciji se takmičio i  Marko Vulić, iako po godinama junior, Marko je sa solidnih 529 poena bio osmi u kvalifikacijama, a tu poziciju je zadržao i u finalnom plasmanu posle eliminacija.

                        U konkurenciji juniorki,  Danica Nikolić je kvalifikacije završila na drugom mestu, a kasnije je kroz eliminacije svoj plasman i potvrdila te je i u finalnom plasmanu bila druga, pobednica u ovoj konkurenciji bila je Jovanović Teona iz SK Pančevo, dok je trećeplasirana bila Zamurović Sara iz Kikinde.

                         „Ovog vikenda smo imali samo jednog predstavnika u konkurenciji goli luk, a to je bio Majović Dragoljub. On je sa solidnih 484 poena u svojoj konkurenciji zauzeo treće mesto u kvalifikacijama, no kroz eliminacije je nedostajalo i malo sportske sreće i Dragoljub je na žalost zaustavljen u osmini finala gde je meč izgubio za jedan poen od kolege iz Novog Sada. Majović je u finalnom plasmanu zauzeo peto mesto“, dodaju u SK Niš.

                       U SK Niš dodaju da su zadovoljni rezultatima koje su postigli njihovi takmičari, ali žale zbog toga što na ovo takmičenje nisu mogli da pošalju više takmičara.

                      „Trenutna situacija je takva da je ovo bio naš maksimum. Nas sada očekuje turnir na domaćem terenu, 19. februara se održava naš tradicionalni Kup “Mihajlo Čolović – Čole” u sali kod OŠ „Miroslav Antić“. Očekujemo streličare iz cele zemlje i nadamo se i dobrom uspehu naših takmičara iako domaći teren uvek sa sobom nosi čak i neku veću tenziju od turnira u gostima“, ističu u SK Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare