Dvanaestoro preduzetnika uz pomoć grada unapređuje poslovanje

LESKOVAC

Preko konkursa u okviru projekta “Razvoj omladinskog i ženskog preduzetništva u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu” dvanaestoro mladih preduzetnika podiglo je ugovore i tako olakšati svoje poslovanje. Ukupna vrednost ovog projekta je 24 miliona dinara, a svaki od projekata prošao je sa sumom od 250.000 dinara bespovratnih sredstava.

Predsednik Privremenog organa Grada Leskovca Goran Cvetanović rekao je da je na inicijativu Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga odobren je ovaj projekat.

„Njegov osnovni cilj je unapređenje poslovanja, razvoj preduzetništva, i preduzetničkog duha kroz sticanje znanja, kao i dodela grantova ženama preduzetnicama. Ovim projektom je predviđena finansijska i nefinasijska pomoć vlasnicima firme i preduzetnicima. Nefinansijska pomoć se sastoji od edukacija na temu unapređenje poslovanja. Obuke su pomogle da korisnici naprave jedan kvalitetan biznis plan, koji im je neophodan u poslovanju. Finasijski deo pomoći se ogelda u dodeli grantova u visini od 250.000 dinara, 84 korisnika je obuhvaćeno ovim projektnom i oni će imati mogućnost da finansijsku podršku usmere na unapređenje poslovanja i konkurentnosti na tržištu.“

Dragana Belenzada, direktorka Centra za ravoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, kaže da projekat razvoja omladinskog i ženskog preduzetništva je jedan od najznačajnih projekata realizovanih u prethodnom periodu.

„Njime smo obuhvatili osam lokalnih samouprava i uspeli smo da najboljima omogućimo da unaprede svoje poslovanje, konkurentnost i inovativnost. Vrednost ovog projekta se sastoji u tome da znanje koje su stekli kroz obuke im omogućava da prate nove javne pozive i da učestvuju u daljem dobijanju podrške po drugim programima i projektima. Ovo je samo jedan u nizu projekata koji Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga implementira zajedno sa gradom Leskovcem, a i u budućnosti ćemo se truditi da zajedničkim snagama omogućimo našim preduzetnicima još bolje poslovanje.“

U ime dobitnika sredstava zahvalila se Slavica Kragujević i rekla da će nova oprema doprineti povećanju efikasnosti u poslovanju, te poželela svim korisnicima mnogo sreće u daljem radu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare