Dvadeset četiri osobe ukupno zaražene, 22 sa teritorije Leskovca, dve iz Vlasotinca

LESKOVAC

Na 24. sednica Gradskog štaba za vanredne situacije direktorka Zavoda za javno zdravlje u svom izveštaju o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u gradu rekla je da prema najnovijim podacima 24 osoba iz Jablaničkog okruga zaraženo virusom korona od čega je 22 osobe sa teritorije našeg grada, a dve su iz Vlasotinca.

„U procentima 66,7% zaraženih je muškog, a 33,3% ženskog pola, prosečna starost je 51,6 godina. U samoizolaciji i pod zdravstvenim nadzorom zbog kontakta sa zaraženima je 455 stanovnika Jablaničkog okruga, a 934 njih (770 iz Leskovca) ima nalog da ne napušta svoj dom zato što su nedavno doputovali u Srbiju iz inostranstva.“

Članovi štaba su upoznati sa novim odlukama Vlade Republike Srbije u vezi sprečavanja širenja virusa korona gde se, između ostalog kaže da je zabranjen rad svih frizerskih i kozmetičkih salona, priređivanje posebnih i klasičnih igara na sreću, osim preko sredstava elektronske komunikacije. Svim organima, organizacijama i drugim pravnim licima koja ističu državnu zastavu naloženo je da za vreme trajanja vanrednog stanja državnu zastavu Republike Srbije spuste na polovinu koplja. Doneta je i odluka po kojoj se crkvama i verskim zajednicama preporučuje da verske obrede vrše bez prisustva vernika, te da se verski obredi prilikom sahranjivanja vrše uz prisustvo malog broja ljudi uz poštovanje svih preventivnih mera.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za je uputilo lokalnim samoupravama predlog za podršku poljoprivrednicima, gde preporučuju da se u razgovoru sa predstavnicima poljoprivrednika i svih trgovinskih radnji dođe do povezivanja kako bi plasirali svoje proizvode kroz trgovine koje u ovim uslovima posluju i snabdevaju građane. Napomenuto je da naročiti problem trenutno imaju povrtari sa plasmanom mladog povrća.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare