Dupliran broj zaraženih u Pčinjskom okrugu

VRANJE-BUJANOVAC-VLADIČIN HAN-SURDULICA

U odnosu na prethodni kovid presek broj novozaraženih u Pčinjskom okrugu se povećao za 15 slučajeva. Testirane su 183 osobe i registrovane su 24 pozitivne.

Vranje je sa 20 novih slučajeva, a dan pre toga je bilo petoro zaraženih. U Bosilegradu su dva novoinficirana, dok su u Preševu i Trgovištu po jedan nov slučaj zaražavanja.

Bujanovac, Vladičin Han i Surdulica su bez novih slučajeva, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije.

Prema podacima Zdravstvenog centra Vranje, u kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 108 pregleda, 77 prvih i kontrolni 31. Urađen je jedan PCR i 87 antigenskih testova i 72 laboratorijske analize. Od toga 20 je pozitivnih na korona virus. 

U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovano je 28 pacijenata. Svi su pozitivni na koronu i imaju upalu pluća. Na kiseoniku je 21 pacijent, što je za dva više nego prethodnog dana. U bolnicu su primljena dva pacijenta. Otpusta nije bilo. Za kovid pacijente slobodno je 130 mesta.

U Dečjoj kovid ambulanti obavljena su 53 pregleda i urađeno 25 antigenskih testova, nema pozitivnih na korona virus. Jedno dete upućeno je na Dečje odeljenje na dalje lečenje.

Od početka imunizacije zaključno sa 26. decembrom u Vranju je ukupno dato 115.765 doza svih vakcina protiv kovida-19, saopšteno je iz vranjskog Zdravstvenog centra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare