DSS: Za koga se gradi u Leskovcu?

LESKOVAC

Gradski odbor DSS-a u Leskovcu u potpunosti podržava akciju građanske inicijative ,,Dubočica u srcu” u cilju sprečavanja izgradnje stambenih blokova u naselju Dubočica u Leskovcu.

“Da podsetimo – grad Leskovac je na javnom oglasu otuđio K.P. br. 3520/17 ko. Leskovac, površine 16ari i 27 , koje je kao neizgrađeno građevinsko zemljište bilo u javnoj svojini. Gradonačelnik se sakrio iza struke, a stručnjaci su već znali kako da budu ,,stručni” i da urade pojedincima na volju. I tako dolazimo do situacije da se stanovi grade ne u interesu građana već u interesu privatnog kapitala i koga sve još!

U Leskovcu u samom centru grada postoji veliki broj praznih stanova. Usled loše organizacije rada upravnika zgrada, zbog čega su mnogi stambeni objekti ostali bez nadzora ili ga ima samo na papiru, postojeći stambeni objekti propadaju i ugrožavaju bezbednost građana. Pored toga, u opštoj histeriji izgradnje stanova, zanemaruje se činjenica da su mnogi stanovi i u tim zgradama prazni. Ko plaća komunalije i porez za te neprodate stanove?

Ako dodamo i epski odliv stanovništva, pogotovu onog mlađeg i reproduktivnog, o čemu vlast izbegava da govori, opet se nameće slično pitanje: za koga se gradi?

Trebalo bi da vlast konačno počne da radi u interesu građana – da povuče odluku o dodeli zemljišta u naselju Dubočica kao što je to urađeno na lokaciji između ulica 28.marta i Kraljevića Marka, a da se o održavanju postojećih stambenih objekata malo više vodi računa.

Zato su inicijative građana poput ,,Dubočice u srcu” neobično važne jer predstavljaju realni građanski bunt protiv urbanističkog terorizma, korupcije i odsustva svakog sluha za normalan i realan život građana”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora DSS koje u celini prenosimo.

1
Ostavite komentar

avatar
1 Tema komentara
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
1 Autor komentara
Zeljko Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Zeljko
Gost
Zeljko

Za koga, za gradjevinsku mafiju koja pere pare, pod plastom gradskih odluka.Kavel svugde isti, manijaci”, kojima su dali pare investitori, pa para vrti gde burgija nece!!!

Проститутки Бишкека