DSS: Uništavanje pedijatrije u Vučju

LESKOVAC-VUČJE

 

Poslednjih meseci u vreme ,,epidemije malih boginja,, u Vučju raste zabrinutost roditelja zbog samovolje načelnice i doktora na pedijatriji u Vučju, saopštio je danas Gradski odbor DSS.

“Problem nastaje zbog radnog vremena navedenih doktora. Naime doktori zaposleni na odeljenju pedijatrije u Vučju rade isključivo u prvoj smeni, dok sredina dana i večernji časovi ostaju apsolutno nepokriveni zbog odsustva doktora.

Zabrinutost roditelja raste jer im se nažalost dešava da sredinom dana mališane koji su pod povišenom telesnom temperaturom moraju voziti na pregled do Leskovca. Ovim roditejli i sebe i mališane izlažu dodatnim telesnim naporima i stresu. Naravno ne možemo zanemariti da je za stanovnika ove nerazvijene varošice, koji je prinudjen da svoje dete zbog nebrige, odsustva lekara vozi i vodi u grad udaljen 20tak kilometara predstavlja ne mali trošak.

Postavlja se pitanje da li se ovde radi o tajmingu upravnice pedijatrije u Vučju ili je ovo još jedan od efekata ,,Zdravstevnog plana za Porečje,, koje je kreirala lokalna vlast?

Na osnovu pouzdanih izvora kojima DSS  raspolaže, od svih mališana u Porečju svega njih 58 ima zdravstevni karton.

Nadamo se da je reč o samovolji lekara pedijatrije i da ovo nije samo deo šireg plana da se ućutkaju i ugase sve želje stanovnika Vučja za boljom zdravstvenom negom. Sigurni smo da bi status opštine za koji se DSS otvoreno zalaže, Porečjanskom kraju doneo mnogo bolje i kvalitetnije institucije koje bi bile servis i radile u korst svih žitelja ovog kraja”, navodi DSS.

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Tojagin zet
Tojagin zet
6 godine pre

DSS bira koga napada u SNS. Zbog tasta je to.