DSS: ŠTA STOJI IZA NAJAVE RUŠENJA SAJMA?

LESKOVAC

http://novanasarec.org.rs/index.php/2015/06/15/dss-sta-stoji-iza-najave-rusenja-sajma/

 

Miodrag Radivojević je danas na konferenciji za novinare DSS, koji je deo vladajuće koalicije u Leskovcu,  komentarišući najavu rušenja leskovačkog Sajma ,  rekao da u Leskovcu postoji nekoliko hotela čija je ikorišćenost kapaciteta jako mala.

 

“ Hoteli Beograd i Dubočica, koji su privatizovani po istom receptu, više godina su zatvoreni i izloženi propadanju. Poznato je i da je ponuda stanova velika, a potražnja mala. Činjenica je da u gradu postoji višak stambenog prostora od oko 3000 m2. Izgradnja tolikog broja stanova zahtevala bi i ozbiljnu saobraćajnu infrastrukuru, zelene površine, prateće objekte, parkinge. Nijedan od urbanističkih parametara predloženim rešenjem ne bi bio zadovoljen.

Za kompaniju renomea Delte neverovatno je da o ovim činjenicama nije pridala nikakav značaj”, rekao je on.

Radivojević je upitao koji su pravi motivi i kome će prodavati stanove?

“Hoće li zbog pristupnih pregovora u skladu sa zakonodavstvom EU to biti možda stanovi za strance? Za koje smo to mi inostrane državljane interesantni kao mesto za zivot? Hoće li to biti Albanci sa Kosova? Zašto ga je ta ista kompanija, neodržavanjem u predhodnih osam godina od kupovine, svesno dovela u stanje kakvo je sada. I gde je tu odgovornost?, rekao je on.

Radivojević smatra da je  “Indikativno da se povodom prezentacije projekta, niko iz stručnih službi organa uprave nije zvanično oglašavao. Posebno mislimo na gradsku Upravu za komunalno stambene poslove kao i Zavod za urbanizam. Nijedan aktuelni upošljenik se nije pojavio ni na tribini koja je organizovana, niti su se povodom toga oglašavali. Nije se oglasio ni gradski urbanista, pa se postavlja pitanje koja je njegova funkcija i zna li koje će biti posledice. Opet pitamo zašto? Svoj glas su podigli pre svih penzionisane arhitekte i inženjeri, nekadažnji radnici Zavoda za urbanizam I manji deo stručne javnosti. Isuviše mnogo nerazjašnjenih situacija! Najava uklanjanja objekta bi zato bio neviđeni vandalizam, a imena pojedinaca ili institucija, koji bi učestvovali iz bilo kakvih pobuda u tom činu, biće obeležena tim istim epitetom kod budućih generacija. Zato dižemo glas protiv onih koji pokušavaju da unište pamćenje, identitet, tradiciju, istoriju… Šta ćemo to ostaviti generacijama koje dolaze?”

Iz DSS-a najavljuju, ukoliko se pokaže kao potrebno. organizovano prikupljanje peticije, a kasnije i organizovati proteste kojima će braniti ovaj objekat, ali se nadaju da aktuelna vlast neće podleći izazovima i da će naći način da se dogovori sa menadžmentom Delta holdinga, eventalno im ponudi i neku alternativnu lokaciju. Ovaj objekat treba sačuvati i vrati mu namenu, da li kroz nekakve nove sajamske manifestacije, ili kao dvoranu za kulturne, sportske, turističke ili poslovne namene, što je u jednom period i bilo.

 

Na pitanje novinara Nove Naše reči da prokomentarišu i aktuelna politička dešavanja i kadrovske promene u opštinskim organima, iz DSS su najavili skorašnju konferenciju za štampu gde će zvanično izneti svoj stav o svemu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare