DSS povodom godišnjiceNATO bombardovanja

LESKOVAC

Sedamnaestog i osamnaestog marta 2004. godine izvršen je stravičan teror nad Srbima na teritoriji Kosova i Metohije, saopštio je Gradski odbor DSS Leskovac.

” Ubijeno je 28 Srba, proterano oko 4000 ljudi, zapaljeno i uništeno 35 manastira i crkava. Srušeno je 930 srpskih kuća i na desetine škola, domova kulture, zdravstvenih ustanova.
Albanci su naveli da je povod za napad bilo davljenje dvojice albanskih dečaka u opštini Zubin potok, za šta su optužena srpska deca iz sela Zupče. Dokaza nije bilo. Kasnija istraga UMNIKA pokazala je da su navodi bili lažni. Istraga je, takođe pokazala da je zločin bio planiran. Akcija je izvedena u više mesta na Kosovu i Metohiji u kojima je živelo pretežno srpsko stanovništvo.
Nasilje albanskih ekstremista i etničko čišćenje stanovnoštva pokazalo je da ni postojeće kosovske institucije ni institucije međunarodne uprave na Kosovu i Metohiji nisu mogle da garantuju bezbednost stanovništvu.
Petnaest godina kasnije situacija nije nimalo bolja. Nasilje nad Srbima se nastavlja – progonima, zabranom trgovine, uništavanjem obeležja i spomenika, prekrajanjem istorije. U svojoj mašti Hašim Tači vidi i Preševo, Bujanovac i Medveđu u sastavu svoje kvazi države. I ko zna šta još…
Srbija ne sme da se odrekne svoje teritorije, svoje istorije, svojih prirodnih i materijalnih dobara, a najmanje sme da se odrekne svojih 120000 Srba koliko ih danas živi na teritoriji Kosova i Metohije.
Ustav nepostojeće Repubike Kosovo, na koji se poziva Hašim Tači, ne može biti „stariji“ od Ustava Republike Srbije. Osnova za razgovore sa predstavnicima Albanaca sa Kosova i Metohije mora da bude Rezolucija 1244, moraju da budu zakoni Republike Srbije i USTAV REPUBLIKE SRBIJE, kao najviši pravni akt ove zemlje!, navodi DSS u svom saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare