DSS I DVERI : NE PRODAJI TELEKOMA

LESKOVAC

 

Na današnjoj konferenciji za štampu predstavnici Demokratske stranke Srbije i Srpskog pokreta Dveri izneli su stav protiv prodaje Telekoma.

 

Milica Momčilović, predsednica lokalnog DSS-a, je rekla da će se DSS i Dveri zajedno sa sindikatima boriti protiv odluke vlade o prodaji Telekoma, jer se radi o jednom od najznačajnih resursa koje Srbija danas ima.

“Prodaja nema nikakvo socijalno i ekonomsko opravdanje, a na taj način će doći do otpuštanja velikog broja radnika, procena je da se  radi o brojci koja iznosi 50-60%. Biće oštećeni i proizvođači od kojih se nabavlja repromaterijal, jer će se to nabavljati od nekoga iz Nemačke, Engleske ili nekih drugih zemalja. Takođe, kompanija Telekom je često bila donator sportskih ekipa, kulturnih i socijalnih ustanova, čega više neće biti”, rekla je ona.

 

 

Predrag Mitrović, ispred Srpskog pokreta Dveri je rekao da je prodaja Telekoma simbolična prodaja naše samostalnosti i razvojne šanse domaće privrede. Obraćajući se, kako je sam rekao, „neupućenoj Vladi Srbije, njenom premijeru, svim starletam i svršenim ministrima sa pošteno kupljenim akademskim zvanjima u vladi Republike Srbije i upozoravajući ih po ko zna koji put da, pre nego što realizuju ideju o prodaji Telekoma, da su segment telekomunikacija i telekomunikacionih infrastruktura nacionalni resurs od neprocenjive vrednosti. Ustavom Republike Srbije jasno je određeno da su dobra od opšteg interesa u državnoj svojini, te da je samo moguće pojedina prava na dobrima u opštoj upotrbi otuđiti i to pod određenim preduslovima.“

 

Kompletan tekst u stampanom izdanju leskovackog nedeljnika Nova Nasa rec.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare