DS u Vranju: “Pretnje u maniru devedesetih godina”

VRANJE

Povodom tužbe “Milenijum tima” protiv Infovanjskih, saopštenjem za javnost se oglasio Gradski odbor Demokratske stranke u Vranju. Saopštenje prenosimo u celosti.

“Pritisak na malobrojne objektivne medije u Srbiji i jedini u Vranju se nastavlja tužbom sa odštetnim zahtevom od 100.000 evra. Pod plaštom privatne firme koja je podnela tužbu krije se država koja nastavlja da se svim sredstvima obračunava sa medijima koji se usuđuju da govore istinu. Tužba je podneta za izveštavanje sa događaja na kome su opozicioni predstavnici govorili. Očigledno je upućena na pogrešnu adresu, ali ne slučajno. Pretnje u maniru devedesetih godina

Manir podnošenja tužbi sa nerealno visokim nadoknadama već je viđen u našoj zemlji devedesetih godina prošlog veka, u skladu sa zloglasnim Zakonom o informisanju  čiji je tvorac tadašnji ministar informisanja, sadašnji predsednik države. Na taj način uništeni su brojni listovi koji su imali smelosti da govore istinu. Dakle, istina je u Srbiji i dalje kažnjiva.

Znači li to da treba da zaboravimo smrt Slavka Ćuruvije, ubijenog zbog smelosti da govori istinu? Ili da novinari u Srbiji treba da strahuju da se to ne ponovi?

Demokratska stranka se uvek zalagala da pravo na istinu ne može biti suspendovano voljom pojedinca ili privatne firme, kao i da se ugled stiče poštenjem i odgovornošću, a ne manipulacijama i pretnjama. Takođe, verujemo da se pravosuđe ne završava u Srbiji i da sve jednom dođe na naplatu”, navodi se u saopštenju vranjskih demokrata.

Podsećamo da je  Građevinska kompanija „Milenijum tim” osim Info Vranjskih tužila i Regionalnu informativnu agenciju JUGpress, kao i Danas i N1 tražeći od njih ukupno 800.000 evra odštete – 100.000 evra po tužbi – zato što su prenosili izjave opozicionih političara sa konferencija za medije, ili njihova saopštenja.                                  

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare