DS u Vranju: Nasilje nema opravdanje

VRANJE

Napad na dr Mirjanu Stošić Ilić koji se, u sredu, dogodio na njenom radnom mestu, neprimeren je i skandalozan. Najoštrije osuđujemo svaki vid nasilja, uključujući i ovakav, politički. Tim pre što je reč o napadu dvojice muškaraca na jednu ženu, zbog njenog političkog opredeljenja, bez ikakvog povoda i razloga.

U zemlji u kojoj predsednik svakom svojom izjavom poziva na nasilje i daje model ponašanja, suviše često se dešavaju ovakve situacije. Pritom su svima puna usta demokratije i slobode. Ovo nije ni sloboda, ni demokratija, ni model ponašanja koji se sme tolerisati. Pozivamo istražne i pravosudne organe da reaguju, otkriju i procesuiraju napadače koji su se drsko i bahato usudili da napadnu doktorku na dežurstvu. To je napad na službeno lice i nikako ne sme da ostane zataškan i zaboravljen.

Demokratska stranka se uvek zalagala za poštovanje zakona, ljudskih prava i sloboda. To uključuje i slobodu političkog opredeljenja. Upravo zbog toga reagujemo i sada, pružajući podršku dr Mirjani Ilić Stošić i decidirano  osuđujući  nasilje, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare