DS Niš : Rukovodstvo “Gorice” otpuštanjem Rašovića zastrašuje radnike

NIŠ

I pored toga što je od Grada obećano da „ ni prema jednom radniku koji je bio u štrajku u proteklom periodu neće biti preduzimane nikakve mere odmazde“ Rade Rašović predstavniku sindikalista i uzbunjivaču uručen je otkaz.

Tim povod gradski odbor Demokratske stranke održao je konferenciju za novinare

„ Dan posle objavljivanja informacije da hladnjača u gradskoj kapeli nije u funkciji i objavljivanja fotografija iz same kapele, rukovodsto JKP Gorice donelo je odluku o otpuštanju Radeta Rašovića glavnom povereniku ASNS u ovom preduzeću. Ovakva mera očigledno ima za cilj zastrašivanje ostalih radnika koji su proteklih meseci podržavali Rašovića u njegovoj borbi protiv rukovodstva firme, čije delovanje je opisano u izveštaju komisij pri budžetskoj inspekciji,koja je formirana po nalogu gradonačelnika“, rekao je danas na konferenciji za novinare predsednik izvršnog odbora niškog DS-a Mića Jevtić koji je ocenio da “ovaj čin predstavlja poruku ne samo radnicima “Gorice”, već svim zaposlenima u javnom sektoru, šta ih čeka ukoliko njihova svest, savest i poštenje dođu u sukob sa interesima direktora .

Kako Demokrate tvrde u ovom izveštaju opisane su „razne malverzacije na groblju zbog čega je Gorica dovedena u ovakvu situaciju“. Stoga oni insistiraju da se na sledećoj sednici Skupštine raspravlja o sadržaju tog izveštaja a k ako kažu u Gradskom odboru Demokratske stranke odbornička grupa će predložit iuvođenje nove tačke dnevnog reda na kojoj će se o ovome diskutovati „pa da zajednički dođemo do istine“.

Demokrate su ovom prilikom pozvake gradonačelnika da se uključi u rešavanje ovog problema i „ da konačno odluči kome će se prikloniti, svojim koalicionim partnerima ili građanima“.

Podsećanja radi, radnici „Gorice“ predvođeni Rašovićem su 40 dana štrajkovali na Novom groblju u Nišu. U svojim zahtevima tražili su isplatu plata ali i da se ojavi izveštaj o radu preduzeća. Štrajk je prekinut jer je od Grada dobiveno obećanje da će zahtevi biti ispunjeni , što je u delu isplata zarada i ispunjeno.

Demokrate traže da se Rade Rašović vrati na posao.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare