DS Niš poziva odlazeću gradsku vlast da saopšti istinito stanje u gradu o broju pozitivnih na virus COVID 19

NIŠ

Demokratska Stranka Niš poziva odlazeću gradsku vlast da sopšti javnosti i građanima Niša pravo i istinito stanje u gradu o broju pozitivnih na virus

COVID -19, saopšteno je danas iz te stranke.

” Svedoci smo da se danima ćuti i da se građani ne informišu blagovremeno i istinito od strane onih čija je to dužnost. Lažni izbori su prošli, „pobedili“ ste  i sada krenite da radite u korist svih građana, ako uopšte znate kako se to radi . Najodgovorniji ste za ovu alarmantnu situaciju sa širenjem Korona virusa. Danima ste nam saopštavali da je sve pod kontrolom i da nema razloga za paniku. Još tada je svima bilo jasno da nam ne govorite istinu. Nemojte ponovo kao pre par meseci da optužujete građane za širenje virusa. Celokupna odgovornost leži na vama.

U sredu, 1. jula, na 234 biračkih mesta u Srbiji se ponavljaju izbori. Preko 200 hiljada građana imaće pravo glasa na tim ponovljenim lažnim izborima. Ponavljanje izbora na toliko biračkih mesta samo je još jedan u nizu dokaza da su to odavno prestali da budu fer i pošteni izbori i da je bojkot takvih izbora bio pravo rešenje. Građane Niša ali i cele Srbije  pozivamo da ostanu kod kuće i ne izlaze na te „izbore“. Ovoga puta ne zbog bojkota, već zbog njihovog zdravlja. Vaše zdravlje i zdravlje vaše porodice je nešto najvažnije na svetu. Molimo vas da ostanete kod kuće i ignorišete nepostojeće ponovljene tzv. izbore. To što će ovoga puta vladajuća stranka dati sve od sebe da u novi saziv republičkog parlament uđu neke od tzv. opozicionih stranaka nas se ni malo ne tiče. Iznenađeni smo činjenicom da grupa građana Niš moj grad javno dala podršku jednoj republičkoj izbornoj listi i pozvala građane da izađu na ponovljene  izbore. Očekivali smo od njih da shvate ozbiljnost situacije i pozovu građane da ne izlaze na ponovljene  izbore. Ne zbog bojkota, već zbog njihovog zdravlja. Na našu veliku žalost to se nije desilo. Zato ih danas pozivamo da to učine i pokažu da imaju odgovornost prema svojim sugrađanima, odnosno, da brinu o njihovom zdravlju.

Na kraju, želimo javnost da upoznamo sa nekoliko činjenica vezano za dešavanja u samoj Demokratskoj Stranci u nedelju 28-og juna. U nedelju je u Šapcu održana sednica Glavnog odbora DS-a na kojoj je bilo verifikovano i prisutno 196 članova odbora. Jedina prava sednica Glavnog odbora održana je u Šapcu. Ona druga, tzv. sednica, održana u istom danu i u isto vreme bila je samo neformalni skup u beogradskom Domu omladine. Na tom skupu učestvovali su sadašnji i bivši članove stranke, ljudi koji su se i pored kampanje bojkota našli na nekim izbornim listama i pozvani gosti.  Predsednik DS-a je dr Zoran Lutovac!

Demokratska Stranka se sa ovim i ovakvim situacijama suočavala i ranije ali je uvek iz toga izlazila kao pobednik i još jača. Tako će biti i ovog puta. Epilog ovakvih turbulentnih dešavanja unutar DS-a uvek je bio isti, a to je da se na političkoj sceni Srbije pojavi  neka nova politička opcija”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Vladimir Milošević, član IO DS i predsednik OO DS Medijana.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x