DS Niš: Demokrate nisu birale jer nije bilo izbora u stranci!

NIŠ

Povereništvo Gradskog odbora DS Niš oštro osuđuje pokušaj nasilnog otimanja stranke koji se desio u subotu 26.septembra od strane bivših, isključenih funkcionera DS-a i nekolicine članova na lažnim izborima koje su oni organizovali. Istina je samo jedna, a to je da izbora nije bilo jer nisu raspisani od strane zvaničnih organa stranke niti u skladu sa Statutom stranke”, saopšteno je danas iz tog povereništva.

“Stoga, pozivamo “nišliju” i doskorašnjeg šefa poslaničkog kluba DS-a u skupštini Srbije da prestane da obmanjuje javnost pričom da je stranka dobila novog predsednika. DS ima svog predsednika, to je Zoran Lutovac. I tako će biti sve do novih, legalno raspisanih izbora u Demokratskoj stranci.

Kako je moguće da takvi lažni izbori u stranci budu regularni? Ako znamo da su ih u Nišu konkretno organizovali oni koji su isključeni iz DS-a zbog učestvovanja na lokalnim izborima 21. juna ove godine i oni koji su sami napustili stranku da bi bili na drugim izbornim listama! I sada se odjednom ti ljudi predstavljaju kao čuvari DS-a.

Kako je moguće da tridesetak nezadovoljnih funkcionera donese odluku o lažnim izborima u stranci, na stepeništu, nakon završenog Glavnog odbora, nezadovoljni odlukama? Kako je moguće da režimski mediji izveštavaju kako su Zoran Lutovac ili Dragana Rakić upali u prostorije DS-a? To je kao da neko nekome kaže da je “upao” u svoju kuću!

To je toliko neozbiljno da ne vredi komentarisati. Dovoljno je samo reći da režimski mediji plasiraju takav narativ pa da odmah shvatimo kome je to u interesu.

Povereništvo Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu poziva sve članove, simpatizere kao i zainteresovanu javnost da ne nasedaju na bezočne laži onih koji su u subotu pokušali da na silu preuzmu DS, kao i da ne slušaju režimske medije. Istina je samo jedna. Izbora u DS-u nije bilo, a predsednik stranke je Zoran Lutovac.

Ujedinjena opozicijja Srbije, kao i SSP dala je nedvosmislenu podršku predsedniku Zoranu Lutovcu i borbi za očuvanje DS-a, na čemu im se zahvaljujemo.

Demokratska stranka i povereništvo Gradakog odbora DS Niš nastavljaju svoju beskompromisnu borbu protiv vlasti SNS-a, i to smatramo glavnim zadatakom i najvažnijom obavezom prave i iskrene opozicije.

Za detaljniji opis svega pogledajte niz na Twiteru profesora Gorana Radojeva, člana DS-a iz Vojvodine”, navodi se u saopštenju povereništva DS iz Niša.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare