DS I REFORMISTI ZAJEDNO

 

LESKOVAC

Gradski odbor Demokratske stranke u Leskovcu i Regormistička stranka potpisali su danas sporazum o saradnji.

 

Na konferenciji za novinare najavljeno je formiranje zajedničkog opozicionog bloka između dve stranke, uoči predstojećih loklanih izbora. Sporazumom su utvrđene pet bazične tačke našeg zajedničkog predizbornog programa, rekao je potpredsednik DS-a Saša Stojanović.

-To su: hitna i potuna decentralizacija, vraćanje dostojanstva penzionerima kroz vraćanje penzija na nivo dovoljan za pristojan život, povećanje plata zdravstvu, prosveti, kulturi, sudstvu, policiji i svim javnim službenicim. Treća tačka odnosi se na nove investicije i nova radna mesta, četvrta na podršku privatnom pruduzetništvu, i to sada i odmah, i peta na posticaj za poljoprivredu, rekao je Stojanović.

Reformistička stanka i DS već duže vreme imaju zajedničko političko delovanje na lokalu, rekao je predsednik ove stranke Dejan Mitić.

„Ovo je povratak u prošlost, 15 ili 20 godina. Svedoci smo da se sve više vraćamo u prošlost, i nadam se da je ovo samo predizborni opozicioni blok i da će posle ovih izbora dobiti jedna grupacija koja će pokušati da vrati sjaj ovom gradu i građanima, rekao je Mitić, uz konstataciju da je Leskovac doživeo samo dno, privredno, finansijski, a naročito politički.

On je rekao da će se Reforomistička stranka boriti za vraćanje dostojanstva građanima. Parafrazirajući Luja Armstronga ,  on je rekao je formiranje zajedničkog opozicionog bloka možda mali korak za opoziciju, ali veliki za građane Leskovca.

Na konferenciji za novinare je rečeno da je dogovor između DS-a i Reformističke stranke samo početak daljeg ukrupnjavanja opozicije, i da su u toku ozbiljni pregovori sa svim opozicionim strankama u gradu, kako je rečeno, demokratske orijentacije, kao i sa nekim udruženjim i grupama građana.

„Ovo je početak okupljanja demokratske opozicije, ali i početak propasti postojeće vlasti, rekao je Stojanović. On je dodao da prema istraživanju Nove Srpske političke misli Vučićeva popularnost ne prelazi 22 do 24 posto, prema internet anketama, dok Goran Cvetanović ima 6 posto podrške građana.

 

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Munižaba
Munižaba
8 godine pre

Kažu da oko 3 milona gradjana Srbije koristi internet. Pitam se na kolikom je uzorku uradjena anketa. Na 300, 1000, 2000 gradjana?

Djurica
Djurica
8 godine pre

Prema internet anketama? Pa ne glasaju samo korisnici internet anketa! Ogromna većina građana Srbije ne koristi internet i takvi, o čuda, većinom i glasaju za Vučića i SNS. Predviđam teško razočaranje i bolno buđenje DS-a ako zaista veruju u ovo što pričaju.

Mare
Mare
8 godine pre

Da li je Mitić ušao u koaliciju sa oba svoja konobara ili je nagovorio i kuvara?

HUNTER
HUNTER
8 godine pre

DS i Mitić se dogovorili da Mitić glasa za DS…mislim , smiješno