Drži vodu dok majstori odu

LESKOVAC

Nije prošlo ni sedam punih dana od svečanog obilaska završetka radova u Radanskoj i ulici Sutjeska (ili, kako to pišu na sajtu grada Sutjeskoj ulici” kad jutris pukla cev.

Stanovnici ovih ulica tvrde da su ekipu “Vodovoda ” čekali duže od sat vremena.

U ovim ulicama su izvodjeni radovi na izgradnji atmosferske kanalizacije, vodovodne mreže i kolovoza , dužina oko 516 metara a cena sitnica, 32 miliona dinara.

Iz gradskog budžeta izdvojeno 18,7 miliona, a Ministarstvo privrede pomoglo 13,3 miliona dinara.

„Stanovnici ovih ulicama su se decenijama suočavali sa pucanjem starih azbestnih cevi i poplavama domaćinstava” rekao je pre sedam dana gradonačelnik Goran Cvetanović.

” Iskreno, ulice u ovom delu grada su izgledale kao izorane njive i niko se do sad nije odvažio da se pozabavi ovim problemom. Lokalna samouprava se suočava sa problemima, nastoji da ih reši kako bi svi građani sa teritorije našeg grada živeli u kvalitetnim i modernim uslovima”, poruči tada Cvetanović.

I, eto, pukla nova cev posle sedam dana.

Inače, to pucanje novih cevi ubrzo posle završetka radova u Leskovcu je postala svakodnevna pojava.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sofi marso
Sofi marso
4 godine pre

Čitamo štampu i pišemo komentare a nemamo dovoljno informacije, i tako napadamo jedni druge po dobrom srpskom običaju. Odgovorni u Vodovodu su dali izjavu da havarija nije nastala na novu vodovodnu mrežu već na delu spajanja novoizgrađene vodovodne mreže i stare. Drugo, šta znači pitanje da su stanovnici čekali ekipu vodovoda sat vremena da bi se havarija otklonila. Na konferencijama za štampu, zasedanju skupstine i javnim nastupima odgovorni u Vodovodu su uvek isticali da se trude da brzo i efikasno otklanjaju havarije ali da svakog dana imaju po pet,šest ili više kvarova i teško je stići istog trenutka na mesto kvara i da ne sede da bi odmah mogli stići na mesto kvara. Brzo smo zaboravili da su za pet godina unazad rekonstruisali dosta ulica u gradu ali moramo biti svesni i da je Leskovac veliki grad a vodovodna mreža dugačka i stara. I na kraju pitanje svima nama “koliko redovno plaćamo račune komunalnim preduzećima i u kojim iznosima”, a da račune za internet, mobilni telefone i slično plaćamo redovno. Nemojmo tražiti zapadne standarde, zapadne plate a da za “odgovornost” nismo čulu.

Kole
Kole
4 godine pre

haha..kakvi strucnjaci od majstora…a i ovi drugi koji na “otvaranje” izlaze svi koliko ih ima, trebalo bi i kada “puca” da izadju u punom sastavu…

zoe
zoe
4 godine pre

Posto je posao nedavno zavrsen, kako sami navodite u tekstu, steta ce biti sanirana o trosku izvodjaca u garancijskom roku. Sto se maltretiranja gradjana tice, pa nisu ludi ni vodovod ni vlast da to namerno rade, kad od toga nemaju korist nego stetu. Ovo ce biti minus izvodjacu, njegova je odgovornost i njemu ide mrlja sto se ovakve pojave desavaju tik po zavrsetku posla. Zasto li je onda sumnja uperena u neke druge, kad je ocigledno na cijoj je strani krivica? Ne verujem u namere, niti u neznanje. Mozda ishitreno zakljucivanje. Svaki gradonacelnik zeli mir i komunalni red svojim gradjanima. A vodovod je placen da tako i bude. Ove radove je izvodio neko drugi, vratite vest i ime izvodjaca. I kad god vam se cini da je vas poziv jedini, a vi proverite koliko je intervencija toga dana bilo i koji su bili prioriteti, na koliko mesta su bile ekipe? Mi samo mislimo da neko sedi, dok se mi nerviramo i pozivamo ih. Nismo jedini koji imaju problem, a prioritete odredjuju odgovorna lica, po kriterijumu stepena ugrozenosti, tezine stete, obima posledica. Imam utisak da svi prvo zgrabe verbalnu motku da se obracunaju. Gde je razum, zdravo razmisljanje? Razumem ljude u panici na terenu, ali ko pise o tome, treba stalozeno, nepristrasno da govori o svemu. U tome je jacina reci. To je recept za ozbiljno trajanje.

win
win
4 godine pre
Odgovori  zoe

Zoe, hteli ste reci da je napad i na vodovod i na celnike grada pogresno upotrebljen ako je zelja rusenje vlasti. Zato sto : Sto vise kasni vodovod, to vece nezadovoljstvo na vlast. Znaci treba da navijaju za vodovod kad kasni. Jer tad su gradjani besni na vlast. Zato ne treba da besne na vodovod. Vec da se raduju kad kasni. Al ovde imamo ponasanje mimo svake logike. Odlicno zapazate, Zoe.