Drzava prodaje imovinu AIK-a u Medvedji

MEDVEDJA

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je na prodaju imovinu Agroindustrijskog kombinata Leskovac DP iz Medveđe u stečaju po početnoj ceni od 80 miliona i 900 hiljada dinara.

Javno nadmetanje je zakazano za 30. maja u 11 časova u prostorijama Agencije za licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu.

Na prodaju je zemljište ukupne površine od 584 hektara, jednog ara i 50 kvadrata u društvenoj svojini u katastarskim opštinama: Medveđa, Pusto Šilovo, Stubla, Negosavlje, Gazdare, Maćedonce, Borovac, Bogunovac, Petrilje, Retkocer, Sponce, Tulare, Mala Braina, Poroštica, Medevce, Mrkonje, Sijarinska Banja, Sijarina, Ravna Banja, Stara Banja, Marovac, Bučumet, Rujkovac, Gurgutovo, Gornja Lapaštica, Đulekare, Drence, Lece i Gajtan u vlasništvu stečajnog dužnika.

Od toga je građevinsko zemljište izvan građevinskog područja na površini od 2 hektara 24 ara i 66 kvadrata, poljoprivredno površine 280 hektara 93 ara i 58 kvadrata, šumsko površine 292 hektara 78 ari i 94 kvadrata, gradsko građevinsko zemljište izvan gradskog područja površine 3 ara i 60 kvadrata i zemljište u građevinskom području površine od 6 hektara 85 ari i 44 kvadrata, dok je ostalo zemljište površine 1 hektara 15 ari i 53 kvadrata. Predmet ove prodaje je i Hala sa hladnjačom površine 1188 kvadratnih metara, kotlarnica, portirnica i vaga.

Pravo učešća u postupku prodaje imaju sva pravna i fizička lica koja nakon dobijanja profakture, izvrše uplatu radi otkupa prodajne dokumentacije u iznosu od 150 hiljada dinara i depozit na tekući račun stečajnog dužnika u iznosu od 32 miliona i 360 hiljada dinara ili polože neopozivu prvoklasnu bankarsku garanciju naplativu na prvi poziv, najkasnije 5 radnih dana pre održavanja prodaje. Predhodni oglas za prodaju imovine Agroindustrijskog kombinata Leskovac DP iz Medveđe u stečaju povučen je nakon što je Srpski pokret Dveri ukazao da na ovaj način velika poljoprivredna površina u mešovitoj sredini kao što je Medveđa može završiti u rukama Albanaca sa Kosova a mediji to preneli.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare